Najnovije vesti

NAPUSTILA NAS JE NAŠA VESNA POPOVIĆ: Dugogodišnja urednica Kurira preminula u Beogradu
Foto: Kurir

in memoriam

NAPUSTILA NAS JE NAŠA VESNA POPOVIĆ: Dugogodišnja urednica Kurira preminula u Beogradu

Društvo

Napustila nas je naša Vesna Popović. Drugarica, koleginica, dugogodišnja urednica portala Kurir.rs preminula je jutros u 52. godini.

Borila se protiv opake bolesti hrabro, lavovskim srcem, godinama... Nikada nije posustala, u oči je gledala svoga najvećeg protivnika. Junački i uporno je godinama podnosila teške terapije, nikada se nikome nije požalila, do poslednjeg dana bila je u redakciji. Žestoko se boreći za istinu i pravdu, u novinarskoj misiji, koja je trajala više od tri decenije. U nedelju ujutru predala se Bogu, baš kao što nam je mesecima govorila, da je sve u Božjim rukama i da se ne plaši smrti. Da se ne plaši ničega, sem Boga.

foto: Kurir

Prve novinarske korake napravila je početkom devedesetih, u Televiziji Politika. Izveštavala predano, precizno, tačno i odgovorno. Govoreći savršeno ruski i engleski jezik, bila je urednik spoljno-političke rubrike na najvećim domaćim televizijama, BK TV, YU info televiziji. Početkom dvehiljaditih radila je u Glasu javnosti, zatim u nekoliko beogradskih redakcija, a na portal Kurir.rs došla je 2013. godine, i ostala do poslednjeg dana, bez predaha, i bez predaje.

Vesnin odlazak je nenadoknadiv gubitak. Svi mi koji smo je poznavali, imali smo veliku sreću i čast...

Datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...