POPOVIĆ IVKOVIĆ O MALČANSKOM BERBERINU: Moniku je terao da hoda dnevno 5 sati, pretio joj, zlostavljao i mučio!
Foto: Printscreen/TV Prva

državna sekretarka otkrila da je jovanović naoružan

POPOVIĆ IVKOVIĆ O MALČANSKOM BERBERINU: Moniku je terao da hoda dnevno 5 sati, pretio joj, zlostavljao i mučio!

Društvo -

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković gostujući u jutarnjem programu, osvrnula se na slučaj male Monike i njenog otmičara Ninoslava Jovanovića, ističući da je najvažnije da je najvažnije da je devojčica pronađena živa.

1 / 11 Foto: Nemanja Nikolić

"Moram napomenuti da je to bio zaista nepristupačan teren, a čak su i mnogi svetski mediji ranije izveštavali da je opština Knjaževac zapravo opština duhova, jer se veliki broj građana iselio. Čak 80 odsto teritorije na ovoj opštini su napušteni objekti, na 15 kuća samo je jedna useljena danas, a mi stvarno nismo mogli u ovoj slučaju bez pomoći građana koji su nam sve vreme ukazivali kuda bismo mogli dalje da idemo", rekla je Popović Ivković.

Ona je dodala da je u jednom trenutku u potrazi učestvovalo oko 1.500 ljudi, pre svega pripadnici policije, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije koji su bili najbrojniji, a onda i građani.

"Taj bolesnik, monstrum je očigledno veoma dugo planirao izvršenje ovih krivičnih dela. Mi smo već u prvom trenutku kada je prijavljen nestanak deteta, sumnjali da je ona oteta. Naravno, daljim radom smo došli do određenih dokaza, automobila koji je ukraden, kasnije i do zemunice, objekata u kojima je boravio, sve vreme su rađena veštačenja, DNK analize. Mi smo njega pratili u stopu, ali je on nama iz nekog razloga izmicao. Najvažnije sada je da mi njega pronađemo, Monika je živa i ona će morati u narednom periodu da se oporavi od traume", rekla je Ivković.

Ona kaže da je i sama uznemirena kao majka dvanaestogodišnje devojčice, ali da je sigurna da će policija uhapsiti Jovanovića.

"Zamislite da vas vaše dete kada se uveče vratite sa posla pita mama, jeste li pronašli Moniku. I deca su bila uznemirena ovim slučajem", kaže Ivkovićeva.

Državna sekretarka dodaje da u trenutku kada su policijski službenici ušli u kuću pronašli Moniku na krevetu.

foto: screenshot pink tv, Privatna Arhiva

"Ona je bila svesna, komunikativna, ali vidno uplašena. On je verovatno pobegao kada je čuo pripadnike policije. Policijski službenici su pretražili 36 sela, groblja, a građani su bili ti koji su nas obaveštavali o svemu što je čudno i sumnjivo. Bilo je i lažnih prijava, mi smo tražili Moniku i u drugim delovima Srbije, jer su građani tako prijavljivali", rekla je Ivković.

Prema njenim rečima, Monika je ispričala policiji da su oni dnevno pešačili oko pet sati, da je terao da hoda, da joj je stalno pretio.

"Kada su policajci ušli u kuću, Monika im je rekla molim vas nemojte da me povredite, nemojte da me tučete. Što znači da je on sve vreme manipulisao tim jadnim detetom. Ona je dobrovoljno pristala da se sa njom obavi razgovor u prisustvu tužioca i predstavnika Centra za socijalni rad. Ne mogu više pričati o detaljima, ali jedno jeste sigurno da je bila mučena i zlostavljena sve vreme", istakla je Ivković.

Ona je rekla da je Jovanović naoružan, da ima vatreno oružje i nož, a da angažovani u potrazi neprestano rade na tome da bude uhvaćen.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track