OTIŠLA JE MATI ANGELINA: Patrijarh Irinej služio opelo Karićevoj majci
Foto: Privatna Arhiva

Tuga

OTIŠLA JE MATI ANGELINA: Patrijarh Irinej služio opelo Karićevoj majci

Društvo -

Večni počinak: Danas će u porti manastira Pećka patrijaršija biti sahranjena Danica Karić, majka braće Karić

Danica Karić, zamonašena u Pećkoj patrijaršiji kao mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, biće sahranjena danas u porti manastira Pećka patrijaršija.

Majka braće Karić preminula je 29. decembra u Beogradu, u 102. godini, a juče je u manastiru Vavedenje Presvete Bogorodice u Beogradu održano opelo, koje je služio patrijarh srpski Irinej. Opelu su prisustvovali članovi porodice Karić, kao i mnogobrojni prijatelji i poštovaoci monahinje mati Angeline Karić. Nakon opela porodica je krenula u Peć, gde će mati Angelina danas biti ispraćena na večni počinak.

- Upokojila se naša mama Danica, mati, matuška, majčica Angelina - naš anđeo! I ako je prevalila čitav vek, ona za nas, moju braću i našu sestru, nije, do svojih poslednjih dana, bila nemoćna starica, već nepresušan izvor ljubavi, nežnosti i podrške, naše božanstvo čiji nam je samo pogled, osmeh i poljubac davao i daje snagu da se borimo sa svim nedaćama u životu, znajući da nismo sami i da nas sam Bog, kroz nju, našu matušku, gleda! - ovim rečima se na društvenim mrežama oprostio od svoje majke Bogoljub Karić.

Kako je jednoj od njegovih objava navedeno, mati Angelina rođena je 20. januara 1918. u đakovičkoj trgovačkoj porodici Kuzmanović, a udajom za Janićija Karića preselila se u Peć. Naveo je i da, shodno staroj srpskoj tradiciji, nakon što se Janićije Stojanov Karić upokojio, Danica se, dobivši blagoslov od patrijarha Irineja, potkraj 2011. zamonašila u Pećkoj patrijaršiji. I tako je mati Angelina posvetila ostatak života svojoj svetoj crkvi.

Prinova

BOGOLJUB DOBIO UNUKU

foto: Dado Đilas

Kako Kurir nezvanično saznaje juče, istog dana kada je i služeno opelo pokojnoj mati Angelini, Bogoljub Karić dobio je unuku. Njegov sin Nebojša Karić i njegova izabranica, lepa Ruskinja Ksenija, juče su postali roditelji.

Kurir.rs/ M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track