PROSLAVITE BOŽIĆNE PRAZNIKE UZ BLAGOSLOV BOŽJI: Osveštana brojanica za zdravlje i uspeh
Svečano... Menadžment i zaposleni u AMG u Crkvi Svetog Marka, Foto: Kurir

Poklon

PROSLAVITE BOŽIĆNE PRAZNIKE UZ BLAGOSLOV BOŽJI: Osveštana brojanica za zdravlje i uspeh

Društvo -

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, rođenja Gospoda Isusa Hrista, Kurir će u prazničnom dvobroju 6. januara obradovati svoje čitaoce brojanicama koje su osveštane u Crkvi Svetog apostola i evangeliste Marka.

Kurir tradicionalno uoči Božića daruje svoje čitaoce vrednim poklonima, a ove godine svi oni dobiće osveštane brojanice koje mogu da čuvaju ili poklone dragim osobama kako bi se pomoću njih molili i kako bi ih štitio blagoslov Božji.

Uz svaki štampani primerak našeg dnevnog lista 6. januara svaki čitalac Kurira dobiće brojanicu osveštanu u Crkvi Svetog apostola i evangeliste Marka na beogradskom Tašmajdanu, čijoj parohiji pripadaju i kompanija „Adrija medija grupa“ i dnevni list Kurir, kako bi ih blagoslov Božji štitio od zla.

Osveštavanju darova prisustvovao je menadžment naše kompanije, kao i veliki broj zaposlenih u „Adrija medija grupi“. - Hristos se rodi, vaistinu se rodi! Kao i svake godine, kada se bliže praznici, vreme je darivanja. Da Bog da zdravlja, sreće i napretka i da ovaj poklon donese mir u dom svakog vašeg čitaoca. Blagosiljam medijsku kuću „Adrija medija grupu“ i sve čitaoce i gledaoce Kurira koji će primiti ovaj dar. Ovo je blagoslov za mnogo zdravlja i uspeha u narednoj godini i za Božić svim zaposlenima, vašim čitaocima i gledaocima. Na mnogaja ljeta - rekao je jerej Miodrag Ristić na ceremoniji osveštavanja brojanica.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve,a naročito su ga negovali pravoslavni monasi. Same brojanice imaju simbolički karakter. Najčešće su crne boje i ispletene od čiste ovčije vune, ali mogu biti i drugih boja. Prema starom predanju, jedan monah želeo je da načini vunenu brojanicu da bi odbrojavao svoje molitve, ali mu je đavo stalno razvezivao čvoriće koje bi ispleo. Jednom mu se javio anđeo i naučio ga da plete čvorić koji se sastoji od sedam upletenih krstova. To je jedan od najkomplikovanijih čvorova na svetu i takvu brojanicu đavo nije mogao da rasplete.

Najvažnija

ISUSOVA MOLITVA

foto: Kurir

Isusova molitva je najvažnija molitva svakog pravoslavnog hrišćanina i ona po crkvenim pravilima može da zameni sve druge molitve, budući da je osvećena samim imenom Hrista Boga. Isusova molitva glasi: „Gospode, Isuse Hriste, sine božji, pomiluj me grešnog.“

Kurir.rs/ S. T. - M. V. Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track