6 NOVIH SANITETSKIH VOZILA NA VMA Vulin: Ulaganje za sve građane
Foto: MINISTARSTVO ODBRANE

ulaganje u vojno zdravstvo nastavitiće se i u 2020. godini

6 NOVIH SANITETSKIH VOZILA NA VMA Vulin: Ulaganje za sve građane

Društvo -

Na Vojnomedicinskoj akademiji je danas predstavljeno šest novih sanitetskih vozila Uprave za vojno zdravstvo, a nakon obilaska ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je ulaganje u vojno zdravstvo ulaganje u kvalitet života svakog građanina Srbije.

"Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u bolji život i kvalitet života svakog od nas, bez obzira da li smo pripadnici vojske ili nismo. Ulaganje u vojno zdravstvo je ulaganje u kvalitet života svakog građanina Srbije. Najveći broj pacijenata kojima vojno zdravstvo pomogne upravo su civili, ne vojnici, ali Vojska Srbije ne deli ljude na civile i na vojnike već svi građani Srbije zaslužuju našu pažnju, podršku i našu pomoć", poručio je Vulin.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE

On je najavio i da će se ulaganje u vojno zdravstvo nastaviti i u 2020. godini, i dodao da će se to videti u svim vojnozdravstvenim ustanovama, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Kupili smo nova sanitetska vozila. Kupili smo značajnu količinu nove, najsavremenije medicinske opreme, ali već u narednim danima pokazaćemo koliko smo uložili i u Vojnomedicinsku akademiju i koliko ulažemo u sve vojne bolnice u čitavom našem sistemu", rekao je Vulin.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE

Nova sanitetska vozila raspoređena su Centru vojnomedicinskih ustanova Beograd, Četvrtoj brigadi Kopnene vojske u Vranju, srpskoj bolnici nivoa 2 u mirovnoj misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici, Vojnoj bolnici Niš, Vojnoj bolnici Novi Sad i Specijalnoj brigadi Vojske Srbije.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić podseća da je intenzivno ulaganje u vojno zdravstvo otpočelo polovinom 2017. godine i da su do sada vidljiva brojna poboljšanja po pitanju infrastrukturnih radova, otvaranja novih ambulatni u vojnim bolnicama, opremanju savremenim sredstvima, ali i zapošljavanju neophodnih kadrova.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE

Upravnik Vojnomedicinskog centra Hitne pomoći Beograd potpukovnik dr Bojan Jovanović poručuje da nabavka novih sanitetskih vozila znači da će i civilni i vojni osiguranici moći da dobiju bolje usluge zdravstvene zaštite.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE

Komandir Voda za zdravstvenu zaštitu Četvrte brigade Kopnene vojske kapetan Ivica Arsić ne krije zadovoljstvo jer je novo sanitetsko vozilo dodeljeno za potrebe brigade u kojoj radi.

foto: MINISTARSTVO ODBRANE

Obilasku novih sanitetskih vozila prisustvovali su i državni sekretar Bojan Jocić, načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i upravnik Vojne bolnice Niš pukovnik dr Jovica Stanojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track