SRBIJA NOĆAS DOČEKUJE NOVU GODINU: U Beogradu molitveni skup, Bregović u Rumi
U srpskim gradovima biće veselo... Dragana Mirković, Goran Bregović i Nata{a Bekvalac, Foto: Beta/Milan Obradović, Kurir

Slavlje

SRBIJA NOĆAS DOČEKUJE NOVU GODINU: U Beogradu molitveni skup, Bregović u Rumi

Društvo -

Beograđani će molitve uputiti ispred Hrama Svetog Save, dok će se Leskovčani veseliti posle višegodišnje pauze

Srbi će noćas dočekati Novu godinu po julijanskom kalendaru.

U Beogradu će za doček biti održano molepstvije i molitveni skup podrške našem narodu u svim srpskim krajevima, dok će se u drugim gradovima slaviti uz muziku, a Bregović će zabavljati žitelje Rume. Beograđani će Srpsku novu godinu dočekati ispred Hrama Svetog Save.

Čuvamo tradiciju

- Obeležavanjem ove Nove godine čuvamo srpsku tradiciju i veru, ali i bivamo specifični i zanimljivi drugima. Nema sumnje da po svojoj jedinstvenosti ovaj događaj ima ozbiljan potencijal da postane svojevrstan kulturološki i turistički brend Beograda i Srbije širom planete - rekao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

U Maloj crkvi ispred Hrama će danas u 17 sati biti bdenje, a od 20 sati će posetioci uživati u muzičkom koncertu. Na platou ispred hrama u 23.30 će biti održano molepstvije za početak Nove godine i molitveni skup podrške našem narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim krajevima.

Trubači u Leskovcu

Stanovnike Rume će u na trgu uveseljavati Goran Bregović, a ponovo će u Leskovcu, na Širokoj čaršiji, biti organizovana proslava Srpske nove godine, na kojoj će pevati Nataša Bekvalac. U ovom gradu će svirati i trubački orkestar Elvisa Bajramovića, koji je pobedio prošle godine na Saboru trubača u Guči.

Za doček u Kragujevcu, u pešačkoj zoni, od 21 čas će nastupati bendovi Vesele osamdesete i Neverne bebe, a za ponoć je planiran vatromet sa zgrade Gradske uprave. U Nišu će, u Parku Svetog Save, nastupati Alen Ademović.

I Valjevo organizuje doček na Gradskom trgu od 21 čas, gde će pevati Peđa Pilot bluz bend, a potom Igor Starović i Divlji kesten. Dragana Mirković će pevati u Vrnjačkoj Banji „Kod Vrapca“, dok će se za zagrevanje publike pobrinuti Stefan Živojinović.

Kurir.rs/ Nevena Tomašević Foto: Beta/Milan Obradović, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track