UZNEMIRENI RODITELJI ĐAKA OŠ UJEDINJENE NACIJE: Uhapšen manijak vrbovao devojčice u školi! Hteo da ih vodi u Mek!
Foto: Tamara Trajković

U PANICI

UZNEMIRENI RODITELJI ĐAKA OŠ UJEDINJENE NACIJE: Uhapšen manijak vrbovao devojčice u školi! Hteo da ih vodi u Mek!

Društvo -

Sumnjivo: Duško S. ušetao u beogradsku školu na Ceraku i zvao četvrtakinje u „Mek“, i to pre podne, u vreme kada tamo nije bilo obezbeđenja

Roditelji osnovaca u beogradskom naselju Cerak digli su uzbunu nakon saznanja da je u hol OŠ „Ujedinjene nacije“ neometano ušetao nepoznati muškarac u ponedeljak, usred podneva, prišao grupi devojčica, pitao ih kako se zovu i ponudio im da ih vodi u „Mek“, a jednoj od njih je rekao: „Baš si zgodna!“

Posle pisanja Kurira o ovom slučaju, policija je privela muškarca osumljičenog da je uznemiravao učenice. Kako nezvanično saznajemo, u pitanju je Duško S. (44), koji je išao u tu školu, a i dalje živi u tom kraju. Komšije su posvedočile da često priča nepovezano, ali da do sada nije bio nasilan. Sada se čeka da se izjasni tužilaštvo.

foto: Tamara Trajković

Vajber grupa

O tome kako je ovaj čovek uspeo da uđe u školu i približi se devojčicama Kurir su prethodno obavestili uznemireni roditelji. - Četiri četvrtakinje sedele su na drvenim klupama unutar škole, koje podsećaju na tribine, kada im je oko podneva prišao nepoznati muškarac i pitao ih prvo kako se zovu, a onda i da li bi htele da ih vodi u „Mek“?! Rekao im je i da, ako neće danas, onda će sutra doći da ih ponovo pita - ukratko je prepričao uznemireni čitalac.

On je prosledio i poruku koju je dobio na jednoj od roditeljskih grupa, pošto i njegovo dete pohađa ovu školu. Dodao je i da je izuzetno zabrinut što je čovek sa ulice tek tako ušetao u školu, prvo je pokušao da uđe preko kuhinje, ali su ga vratili, pa je ušao na glavni ulaz, a da pritom nije hteo da se legitimiše kod dežurnih učenika, što inače čini svaki roditelj u svakoj školi u Beogradu kada dođe po dete, na roditeljski ili bilo kojim drugim poslom.

foto: Tamara Trajković

Kamera ga snimila

Čitalac nam je prosledio i poruku koju su zabrinuti roditelji jedni drugima slali na Vajber, a u kojoj se navodi da su devojčice odmah obavestile svoje roditelje o tome šta im se desilo. Roditelji su odmah došli u školu, sa nadležnima su premotali snimke sa nadzornih kamera i videli da je reč o čoveku koji ima gips na nozi i nosi dužu zelenu jaknu.

Inače, ova OŠ ima i sopstveno obezbeđenje, ali koje je angažovano samo od 12 do 20 časova, a nakon ovog incidenta roditelji nameravaju da pokrenu peticiju kako bi se školi obezbedilo profesionalno obezbeđenje tokom celog radnog dana.

UZBUNA - DIREKTORKA ŠKOLE O INCIDENTU

Mislili smo da je u pitanju roditelj

Direktorka OŠ „Ujedinjene nacije“ Vesna Radovanović Penevski potvrdila je za Kurir navode zabrinutih roditelja o upadu nepoznatog muškarca koji je uznemiravao četvrtakinje. - Nakon što su roditelji devojčica kojima se taj čovek obratio slučaj prijavili školi, odmah smo pregledali snimke sa kamere, pozvali smo školskog policajca, koga delimo sa OŠ „Mika Antić“, i kontaktirali s MUP-om, sa kojim je, inače, naš video-nadzor povezan.

Policija traga za tim muškarcem, a čak su se i roditelji sami organizovali da ga traže po naselju - rekla je direktorka pre nego što je Duško S. priveden. Ona je precizirala da je taj čovek ušao u školu u 11.54 sati, da je izgledao „potpuno normalno“, pa su mislili da je u pitanju roditelj koji je došao po dete iz dnevnog boravka.

U holu škole on je proveo oko 20 minuta, nakon čega je otišao. Direktorka je dodala da, po odluci Saveta roditelja, škola ima i svoje obezbeđenje od 12 do 20 časova, koje plaćaju roditelji.

J. P.

Kurir.rs/ S. Đorđević Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja