Najnovije vesti

NAČELNIK KOMUNALACA O NOKAUTIRANJU MILICAJKE: Ulični prodavci nisu sirotinja zarađuju 100 evra dnevno!
Brani napadnutu koleginicu... Ivan Divac, Foto: Screenshot

uzvraća

NAČELNIK KOMUNALACA O NOKAUTIRANJU MILICAJKE: Ulični prodavci nisu sirotinja zarađuju 100 evra dnevno!

Društvo

Ivan Divac tvrdi da njegova koleginica A. M. nije prva napala Sadiju Durmusi u incidentu pored pijace na Vidikovcu, niti je prekoračila ovlašćenja, kao i da nasilnica nije socijalni slučaj

Komunalna milicajka A. M. ni trunku nije prekoračila svoja ovlašćenja, niti nabilo koji način prva napala uličnu prodavačicu Sadiju Durmisi kad ju je ova brutalno udarila, tvrdi za Kurir Ivan Divac, v. d. sekretara za poslove komunalne milicije.

On objašnjava da su nasilni uglavnom ulični prodavci, koji nisu socijalni slučajevi, već zarađuju i do 100 evra dnevno.

- Komentari na društvenim mrežama da je i milicajka bila uvučena u nelegalnu prodaju bole je više nego sam udarac. Vidim da su pojedini na strani Durmisijeve, a ako bilo ko može da opravda napad na ženu, onda smo dotakli dno - ocenjuje Divac komentarišući nedavni incident na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu, kada je ulična prodavačica Durmisi nokautirala komunalnu milicajku A. M. nakon kraće rasprave oko kofera sa stvarima namenjenim prodaji.

Divac objašnjava da je komunalna milicija u nedelju pružala asistenciju Komunalnoj inspekciji Rakovice, kao i da je Durmisijeva odbila da se legitimiše i krenula da pobegne sa nelegalnom robom. - Koleginica je nije fizički držala, već ju je zamolila da sačeka da dođe policija. Držala je stvari jer je inspekcija morala da ih oduzme, znači čak je uradila i manje od onog što joj zakon omogućava. Durmisijeva je mogla da se okrene i ode, nije morala da je udari. Sada ona po medijima priča da je socijalni slučaj, ali vi po pijacama možete videti uvek iste nelegalne prodavce, koji dnevno tu zarađuju i do 50 i 100 evra, to nisu socijalni slučajevi - kaže načelnik.

On objašnjava da građani koje je muka naterala da nelegalno prodaju nikada nisu drski i bezobrazni.

Rešavaju probleme GRAĐANI MOGU DA NAS ZOVU ZA SVE

U klinču... Sadija Durmisi i  milicajka A. M.
U klinču... Sadija Durmisi i milicajka A. M.foto: Printscreen YT

Načelnik beogradske komunalne milicije poziva građane da im se obrate za bilo koji problem. - Komunalna milicija je servis građana, mi želimo da im budemo na usluzi i da se stalno razvijamo. Radimo 24 sata, građani mogu da nas zovu za bilo šta, naša ekipa će onda izaći na teren i mi ćemo ustanoviti ko je nadležan, a ako nismo mi, prosledićemo dalje - rekao je Divac.

On je dodao da u Beogradu trenutno ima 340 komunalnih milicajaca, iako ih je potrebno skoro 1.000.

Bahati i nasilni su samo oni koji tu jako dobro zarađuju, pa brane to. Ako je neko izabrao da radi van zakona, taj izbor ne može da brani silom. Samo za one iz okoline Vidikovačke pijace imamo 280 prijava godišnje. Koleginica A. M. je psihički loše, a razni lažni komentari samo pogoršavaju stvari. Užasnut sam što ima onih koji mogu da nađu opravdanje za brutalan i ničim neizazvan napad. Ženu ne sme da napadne niko, pa ni druga žena.

Podsetimo, Durimisijeva je nakon incidenta dva dana provela u pritvoru, odakle je u utorak puštena da se brani sa slobode, a za Kurir je ispričala da pijačnom prodajom hrani devet članova porodice.

Kurir.rs/ J. Pronić  Foto: Screenshot

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...