VOJVOĐANI ISPROZIVALI KARAĐORĐEVIĆE ZBOG KORIŠĆENJA DRŽAVNIH PARA: Nećemo da se novac troši na dvorove i dvorske lude!
Žive u dvoru... Aleksandar i Katarina Karađorđević, Foto: Zorana Jevtić

Oštro

VOJVOĐANI ISPROZIVALI KARAĐORĐEVIĆE ZBOG KORIŠĆENJA DRŽAVNIH PARA: Nećemo da se novac troši na dvorove i dvorske lude!

Društvo -

Na održavanje velelepnog kompleksa na Dedinju, u kojem od 2001. živi prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa porodicom, prošle godine iz budžeta Ministarstva kulture izdvojena su 62 miliona dinara, a ukupno u prethodnih pet godina potrošeno je 274 miliona dinara, odnosno 2,3 miliona evra

Dok je na održavanje dvorskog kompleksa na Dedinju u prethodnih pet godina iz budžeta potrošeno 274 miliona dinara, više od polovine Vojvodine nema pijaću vodu, kanalizaciju, putnu infrastrukturu i mnoge druge elementarne životne potrebe, poručili su juče iz Vojvođanske partije.

Kako je Kurir pisao, na održavanje velelepnog kompleksa na Dedinju, u kojem od 2001. živi prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević sa porodicom, prošle godine iz budžeta Ministarstva kulture izdvojena su 62 miliona dinara, a ukupno u prethodnih pet godina potrošeno je 274 miliona dinara, odnosno 2,3 miliona evra.

Ovim povodom reagovala je Vojvođanska partija, koja je pozvala državu da „prekine sa praksom nenamenskog trošenja ogromnih finansijskih sredstava poreskih obveznika“. - Ne želimo da se vojvođanski novci troše na kraljeve, dvorove i dvorske lude - poručili su u toj partiji i dodali da država treba da obrati pažnju na one koji su u situaciji golog preživljavanja.

S druge strane, Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) istakao je da „Karađorđevićima dugujemo slobodu od Turaka, oslobođenje KiM, Raške oblasti, Makedonije, Vojvodine i svih srpskih zemalja preko Drine“ i da se ne može očekivati od onih „kojima je imovina oteta da ulažu u Beli dvor“.

Kurir.rs/ R. K. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track