GRUPA KINEZA OD KOJE STRAHUJE CEO BALKAN DOLAZI U SRBIJU: Dva puna autobusa kineskih turista danas stižu u Beograd
Foto: EPA

prave turu po balkanskim zemljama

GRUPA KINEZA OD KOJE STRAHUJE CEO BALKAN DOLAZI U SRBIJU: Dva puna autobusa kineskih turista danas stižu u Beograd

Društvo -

Pogranična policija Srbije, u saradnji sa republičkom inspekcijom i resornim ministarstvom, u ponedeljak je sačekala autobus sa oko pedesetak kineskih turista koji je u našu zemlju ušao preko prelaza Mali Zvornik - Karakaj.

- Na prelazu su bili epidemiolozi sa termovizijskim kamerama, a pošto niko od putnika nije imao simptome, nastavili su putovanje prema predviđenom planu. Provešće dan u Beogradu i potom nastaviti za Budimpeštu - rečeno je na granici.

Kako se saznaje, u utorak po podne, dva autobusa sa kineskim državljanima iz pokrajine Hubei, u blizini Vuhana, gde se pojavio smrtonosni koronavirus, stići će iz pravca Brčkog, odnosno Sarajeva, i preći preko zvorničkog mosta u Srbiju.

Grupa Kineza, kako je najavljeno, trebalo bi da stigne autobusima na redovnoj, turističkoj liniji. Procedura sa kineskim državljanima je da se, ako postoji potreba, upućuju u najbliži Zavod za javno zdravlje, a u ovom delu Srbije to je ustanova u Šapcu.

Grupa iz Vuhana, koja se očekuje u Srbiji, već je bila pod nadzorom dok je prolazila kroz Hrvatsku. Svi putnici prošli su pretrage i analize i ni kod koga nisu primećeni simptomi opasnog gripa. Njima je rečeno da mogu neometano putovati, prema svojim željama i planovima.

(Kurir.rs/Novosti, A. D.- V. M./FOTO: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track