PRVI SRBIN OBOLEO OD KORONOVIRUSA: Student i njegova majka smešteni u karantin u gradu Goi u Indiji!
Foto: Profimedia

nedavno došao iz kine

PRVI SRBIN OBOLEO OD KORONOVIRUSA: Student i njegova majka smešteni u karantin u gradu Goi u Indiji!

Društvo -

Srpski državljanin i jedna žena od juče su u karantinu u gradu Goi u Indiji zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom.

Indijski mediji javili su da je ovo prvi slučaj ovog virusa u Indiji, a srpski državljanin je navodno je došao je nedavno iz Kine.

Iako su se prvo pojavile informacije da su u karantinu majka i sin iz Srbije, Kurir nezvanično saznaje, reč je o bračnom paru.

- Srpski državljanin stigao je preko Delhija do Kankone (plaža na jugu Goe). Centralna vlada nas je obavestila o njegovom stanju. Pošto je pokazao i simptome, brzo su ga smestili u karantin - rekao je indijski ministar zdravlja.

Međutim, neki beogradski mediji navode, da je muškarac Indijac koji je oženjen Srpkinjom. Prema njihovim nezvaničnim podacima, Srpkinja je pod nazorom lekara, a njih dvoje su prosvetni radnici, koji rade u školi blizu Šangaja.

Indijski mediji su ranije objavili da se Srbin vratio iz Kine u Udžain 13. januara i pokazivao simptome slične koronavirusu. U Kini je boravio u gradu koji se nalazi na 750 kilometara od Vuhana, koji je epicentar epidemije opasnog virusa.

On navodno nije primećen na aerodromu u Delhiju. Nekoliko dana proveo je kod kuće u Udžainu, ali kada su se javili prehlada i groznica, sa ženom je prebačen u bolnicu.

U bolnici su potvrdili da su uzorci brisa grla para poslati na analizu i čekaju se rezultati.

Inače, u Goi je u toku tuiristička sezona, pa se na aerodromu preduzimaju sve mere predostrožnosti na aerodromu u Goi.

(Kurir.rs/ FOTO: EPA/XIONG QI/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track