Najnovije vesti

MINISTAR U POSETI JOVIĆIMA: Stefanovićev susret sa dve generacije vatrogasaca
Foto: MUP

sin hoće očevim stopama

MINISTAR U POSETI JOVIĆIMA: Stefanovićev susret sa dve generacije vatrogasaca

Društvo
23:24h

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović susreo se u Zaječaru, gde je juče otvorio novu Vatrogasno-spasilačku stanicu, i sa porodicom Jović u kojoj poziv vatrogasca polako prerasta u tradiciju.

Stefanović je razmenio utiske sa penzionisanim i aktivnim vatrogascima, sinom i ocem Draganom i Vladimirom Jovićem, o prvoj novoizgrađenoj stanici posle gotovo četiri decenije u Srbiji, kao i o poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

Ministar je želeo da nakratko ugosti Joviće koji su život posvetili ovom požrtvovanom pozivu, počev od Dragana koji je skoro ceo radni vek od 1980. do 2006. proveo obavljajući poslove vatrogasca-spasioca, a nakon penzionisanja se priključio Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Sokobanji, čiji je danas predsednik.

I njegov sin Vladimir krenuo je očevim stopama i od 2008. godine je vatrogasac-spasilac u Sokobanji, čija jedinica je upravo u sastavu zaječarskog bataljona, i koji važi za požrtvovanog i odličnog kolegu i tokom intervencija, ali i mimo dužnosti.

Vladimirov osmogodišnji sin Viktor otkrio je Stefanoviću da i on želi da radi u MUP-u kad poraste, ali ne kao vatrogasac, već kao specijalac.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...