Na Horgošu se čeka oko tri sata

Pojačan saobraćaj

Na Horgošu se čeka oko tri sata

Društvo -
I na prelazu Batrovci, iz pravca Hrvatske, putnička vozila čekaju od 60 do 90 minuta

BEOGRAD - Na putevima u Srbiji danas se zbog početka vikenda i smene turista očekuje pojačan saobraćaj, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta, osim na prelazu Horgoš gde se na ulaz u Srbiju čeka oko tri sata, kao i na prelazu Batrovci, iz pravca Hrvatske gde se zadržavanja za putnička vozila od 60 do 90 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura i očekivanih gužvi, vozačima se savetuje da putuju u ranim jutarnjim i kasnim popodnevnim časovima.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice.

Oprezna vožnja je potrebna i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini. Na regionalnom putu R-247, deonica od Vlaškog Polja do Dobrog Polja, saobraćaj se, u dužini od 15 metara, obavlja jednom kolovoznom trakom, dok je za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj.

Prethodnog dana je na putevima u Srbiji evidentirana 91 nezgoda, u kojima su 54 osobe teže i lakše povređene. U Beogradu su u 54 nezgode povređene 23 osobe.

Zbog početka radova na autoputu kod Beograda od petlje Autokomanda do pasarele kod Hitne pomoći na etapama 14 i 15 za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka u smeru ka Beogradu, u dužini od jedan kilometar. Saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom kretanju od Beograda prema Nišu.

U ovoj fazi radova biće zatvoreno uključenje na Autoput u smeru ka Šidu sa petlje Autokomanda, odnosno vozilima koja se kreću iz Južnog bulevara i sa trga Slavija.

Zbog radova na rehabilitaciji autoputa E-75 na prolasku kroz Beograd kod Bubanj potoka, od 16. jula za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka autoputa u dužini od dva kilometra, u smeru od Niša ka Beogradu. Na ovom delu saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Beograda ka Nišu, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. U toku radova u ovoj fazi, biće omogućeno isključenje vozila sa autoputa iz smera Niša ka Kružnom putu i dalje ka Obilaznici prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. U ovoj fazi radova biće zatvoreno uključenje sa Kružnog puta prema Beogradu.

U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje Tranšped sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš - Beograd.Dok traju radovi u periodu od 07 do 19.00 časova na pomenutoj kolovoznoj traci za saobraćaj će biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom, dok će se saobraćaj odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-267, deonica Dobanovci - Ugrinovci, od natputnjaka preko autoputa E-70 do naselja Ugrinovci, saobraćaj će se obavljati uz naizmenično propuštanje vozila jednom kolovoznom trakom regionalnog puta R- 267. Alternativni pravci za teretni saobraćaj je Partizanskom, Krnjevačkom i Beogradskom do Zemunske ulice.U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na AP E/75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta.

Preko mosta "Gazela" zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila težine preko 3,5 tone. Tokom naredna 24 sata biće zabranjen saobraćaj ulicom Bulevar Vojvode Mišića za vozila teža od 3,5 tone.Do 09. avgusta na autoputu E-75, Beograd-Niš, kod Ražnja, zbog radova na rehabilitaciji desne kolovozne trake na mostu Šabazovica iz smera Beograda ka Nišu saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu.

Zbog izvođenja radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav, na državnom putu Ib reda broj 20, u Novom Sadu, takozvani Kaćki most (levi most), u periodu od 07. juna do 06. avgusta biće potpuno zatvoren za saobraćaj. Saobraćaj će se odvijati preko paralelnog, (desnog) mosta.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu M-7.1 Zrenjanin-Vršac, na deonici Boka-Konak, zbog radova na redovnom održavanju mosta saobraćaj se do 10. avgusta obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta M-19 i sanaciji mostova na deonici od raskrsnice na ulazu u Termoelektranu Niklola Tesla B do čvora Debrc, (kod skretanja za Ušće) u potpunosti je obustavljen saobraćaj. Za vreme izvođenja radova u okviru prve faze radova, saobraćaj će se preusmeravati na regionalne puteve, Obrenovac (R-139; R-175) Ub (R-138) Banjani (R-138) Debrc (M-21).

Od 14 časova zbog završetka prve faze radova na magistralnom putu M-22, na obilaznici oko Gornjeg Milanovca saobraćaj će biti normalizovan. U okviru druge faze radova koja će početi do 20. avgusta saobraćaj će se naizmenično propuštati uz semaforsku signalizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track