NAJVEĆE ČUDO ISTORIJE! Vrednost OVE VALUTE u Starom Rimu ista je kao i danas, posle 2.000 GODINA!
Foto: Promo

NAJVEĆE ČUDO ISTORIJE! Vrednost OVE VALUTE u Starom Rimu ista je kao i danas, posle 2.000 GODINA!

Društvo -

Zlato je jedini proizvod čija se vrednost ne amortizuje. Zlato je sačuvalo svoju vrednost vekovima unazad. Za jednu uncu zlata u Starom Rimu mogla se kupiti ista količina robe kao i danas u savremenom Rimu!

Vrednost zlata se, međutim, uvećala osetno poslednjih godina. Ako posmatramo duži vremenski okvir, konstatovaćemo da je vrednost zlata u konstantnoj progresiji i da se od 2000. godine uvećala za fantastičnih četiri puta! Najveći istorijski rast vrednosti zlata desio se između 1974. i 1980. godine kada se vrednost uvećala deset puta! Sa 70 američkih dolara na 700 USD. To se desilo neposredno nakon ukidanja zlatnog standarda...

Dominantan faktor koji utiče na rast vrednosti zlata jeste štampanje najvećih svetskih valuta - evra i dolara. Ta pojava dovela je do toga da novca na svetskom finansijskom tržištu ima sve više, što je posledično dovelo do gubitka njegove vrednosti.

Progresivna vrednost zlata uzrokovana je i geoekonomskim napetostima između dva dela sveta, kao i uvođenjem nepromišljenih ekonomskih mera od strane aktera navedenog sukoba.

Veliki broj centralnih banaka uvećava svoje rezerve zlata. Postoji više razloga za to. Jedan od razloga jeste diversifikacija deviznih rezervi u više monetarnih kategorija. Drugi razlog, možda i najbitniji za donošenje takvih odluka jeste eliminacija valutnih rizika u slučaju da dođe do ekonomskog usporavanja, ili nekog nepredviđenog ekonomskog fenomena.

Zlato je kroz vreme pokazalo visoku rezistentnost na sve negativne ekonomske efekte.

Najveći rast zlatnih rezervi u svetu beleže:

Rusija, Kina, Indija.

Interesentan podatak jeste taj da SAD nisu uvećale svoje zlatne rezerve od 2000. godine.

Ekonomski stručnjaci smatraju da je zlato sidro poverenja za finansijski sistem. Ako bi se ceo sistem urušio, zlato bi bi bio idealan kolateral koji bi omogućio novi početak.

foto: Promo

Iako je malo verovatno da se takav scenario desi, svaka odgovorna država deo deviznih rezervi čuva u zlatu sa intencijom stalnog uvećanja. Ekonomski obrazovani ulagači deo svoje imovine osiguravaju na isti način kao i države

Građanima je za kupovinu dostupno investiciono zlato u formatima od jednog grama do jednog kilograma.

Naša Narodna banka u proteklom periodu osetno je uvećala zlatne rezerve i na taj način pokazala izuzetno odgovoran odnos prema monetarnoj stabilnosti zemlje.

Prema podacima Bloomberga, najveća cena zlata dostignuta je 2011. godine, kada je unca vredela 1.900 dolara. Ako posmatramo vrednost zlata u evrima, ista se sada nalazi na maksimumu .

Jedan broj analitičara smatra da će vrednost zlata nastaviti s daljim rastom. Kriza koja je nastupila 2008. godine uvećala je vrednost zlata za 280 %!. Eventualna pojava nove svetske krize odvela bi vrednost zlata na novi dosad nezabeleženi nivo.

Na pojavu recesije, ili pojavu nekog negativnog ekonomskog efekta, ne možemo uticati. Ono što možemo jeste to da zaštitimo svoj novac.

Investiciono zlato predstavlja čisto zlato, najveće moguće čistoće 999.9 koja se dobija u industrijskim uslovima.

Najveći proizvođač zlata u Evropi jeste švajcarski koncern Argor Heraeus.

U okviru navedenog koncerna posluju i nemačka kovnice Heraeus i austrijska Munze Osterich.

Investiciono zlato dostupno je za kupovinu u obliku zlatnih poluga i zlatnih dukata.

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji omogućila je visoku dostupnost svih investicionih formata, proizvedenih od najvrednijeg plemenitog metala.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti posetom informacionih platformi:

www.zlatnapoluga.rs/sta-kupiti

www.investicionozlato.com/zlato-kroz-vreme

www.prodajadukata.com/sta-je-investiciono-zlato

www.prodajadukata.rs

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track