NEVREME STIGLO U SRBIJU! Temperatura naglo pala, orkanski vetrovi napravili haos, U ŠAPCU IZBEGNUTA TEŠKA TRAGEDIJA!
Foto: Beta/Dragan Gojić

čuvajte se!

NEVREME STIGLO U SRBIJU! Temperatura naglo pala, orkanski vetrovi napravili haos, U ŠAPCU IZBEGNUTA TEŠKA TRAGEDIJA!

Društvo -

Najavljeno nevreme praćeno drastičnim padom temperature, orkanskim vetrom, a u pojedinim delovima Srbije i snegom i vejavicom, već je pristiglo u našu zemlju, prvo u Vojvodinu, oko 14 časova došlo je do Beograda, a zatim je krenulo da se spušta južnije.

BEOGRAD - Vetar koji je sredinom dana počeo da duva u Vojvodini u Kaću je nosio krovove, dok je u Beogardu rušio drveće. Nevreme koje je stiglo u Srbiju prvo se osetilo na severu zemlje. Kako se navodi, niko nije povređen, ali je oštećeno nekoliko automobila i kuća. Dodaje se da su kiša i vetar stvorili dodatne gužve u saobraćaju.

Snažno nevreme pogodilo je danas Srbiju, a samo pukom srećom izbegnuta je tragedija kada je usled jakih udara vetra došlo do prevrtanja kamiona na obilaznom putu u Šapcu, delu magistrale Šabac-Loznica.

Deo Svrljiga, nekoliko sela i pojedine ulice u niškom naselju Trošarina su bez struje zbog oluje koja je zahvatila ovaj kraj, a jak vetar i kiša nisu zaobišli ni Pirot i Vranje

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperatura u Loznici je u roku od samo sat vremena, između 14.00 i 15.00, pala za neverovatnih 11 stepeni, sa 19 na samo osam, a u Beogradu za "samo" sedam podeoka na Celzijusovoj skali - sa 15 na tek osam!

Kako javljaju Beograđani, strašna oluja prošla je kroz Batajnicu i Surčin, prema nezvaničnim informacijama orkanski vetar je odneo i krov sa jedne kuće.

- U naredna tri časa u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji i na području Beograda, slaba i umerena kiša, ponegde kratkotrajno i jaka uz retku pojavu grmlljavine. Temperatura u padu, vetar jak i olujni. Premeštanje zone sa padavinama i jakim vetrom dalje ka centralnim i južnim delovima Srbije - stoji u najavi RHMZ koja je na snazi do 18 časova.

Kako su ranije najavili meteorolozi, u naredna 24 sata očekuje se da temperatura padne u pojedinim delovima Srbije i za 15 do 20 stepeni, a zbog jakog vetra na planinama se mogu očekivati snežni nanosi do 70 centimetara.

U većini zemlje sutra će na snazi biti žuti, a u južnim krajevima Srbije i narandžasti meteoalarm.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track