Najnovije vesti

MAJKA VOJNIKA VLADIMIRA KOG SU ALBANSKI TERORISTI UBILI NA KOŠARAMA: Dželat mog sina napreduje, sad je ministar odbrane
Foto: Youtube Printscreen

umesto da je u zatvoru

MAJKA VOJNIKA VLADIMIRA KOG SU ALBANSKI TERORISTI UBILI NA KOŠARAMA: Dželat mog sina napreduje, sad je ministar odbrane

Društvo

Imenovanje za tzv. kosovskog ministra odbrane Antona Djunija, jednog od osuđenih za ubistvo njenog sina, dokaz da druga strana ne želi pomirenje već prikrivanje svojih zlodela

BEOGRAD - Majka vojnika Vladimira Radoičića, koga su albanski teroristi ubili 1998. na Košarama, na granici tadašnje SRJ i Albanije, izjavila da je imenovanje za tzv. kosovskog ministra odbrane Antona Djunija, jednog od osuđenih za ubistvo njenog sina, dokaz da druga strana ne želi pomirenje već prikrivanje svojih zlodela.

Lozanka Radoičić rekla je za Večernje novosti i da za nju nije nikakva novost da dželati napreduju u životu umesto da budu u zatvoru.

"Ovaj sada je samo na toj funkciji zamenio Haradinajevog ministra Rustema Berišu, koji je takođe osuđen za ubistvo mog sina. Jedan od te osmorice (osuđenih) bio je i gradonačelnik Obilića", kaže majka ubijenog vojnika.

foto: Youtube Printscreen

Kako piše beogradski dnevnik, ona je posle pogibije svog deteta život posvetila tome da zločinci odgovaraju. Lozanka Radoičić je još 2007. godine došla do snimka akcije terorista u kojoj je 30. septembra 1998. stradao njen sin i još četiri vojnika u blizini karaule Košare, dok su obezbeđivali državnu granicu SRJ i Albanije.

Viši sud u Nišu je tek avgusta 2016. Djunija i još sedmoricu albanskih terorista u odsustvu proglasio krivim i za njima je izdata poternica.

"Jedva sam ih ubedila da im sude u odsustvu, da ostane trag, jer zločin se ne sme zaboraviti", kaže Lozanka Radoičić.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...