UPOZORENJE IGORA JURIĆA RODITELJIMA! M.Č. je ponovo na slobodi, ne puštajte decu noću!
Foto: Beta

u strahu

UPOZORENJE IGORA JURIĆA RODITELJIMA! M.Č. je ponovo na slobodi, ne puštajte decu noću!

Društvo -

Oprez: Otac ubijene Tijane (15) savetovao je građane da povedu računa o mališanima, jer je M. C., osuđivan zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika, prošle nedelje izašao iz zatvora

Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, upozorio je juče roditelje u Užicu, Požegi i okolnim mestima da je muškarac osuđen za silovanje deteta posle 14 godina zatvora pušten na slobodu.

On je savetovao roditeljima da uveče ne puštaju decu samu. - M. C., koji je 2006. silovao maloletno lice, ponovo je na slobodi. Ono što smo dobili kao poverljivu informaciju jeste da se radi o vrlo agresivnoj osobi, sa niskim pragom tolerancije i sa izrazito devijantnim seksualnim ponašanjem. Zato želim da upozorim roditelje iz Užica i Požege, jer se on kreće na toj teritoriji, da decu ne puštaju samu u kasnim večernjim satima - izjavio je juče Jurić.

U Požegi, odakle je, po svemu sudeći, M. C., koga pominje Jurić, juče su nam neki rekli da je viđen prethodnih dana u gradu, da je iz zatvora izašao u prošli četvrtak, ali da više ne živi u kući u kojoj je ranije živeo. - Bilo je komentara u gradu da se M. C. vratio i da su ga neki videli. U kući u kojoj je živeo ga nema - rekla nam je juče meštanka u naselju u kom je ranije povremeno živeo osuđenik.

Požežani kažu da bi roditelji, za svaki slučaj, trebalo da poslušaju savet Igora Jurića. - I da tog M. C. vidim sada, verovatno ga ne bih prepoznala. Ranije sam ga znala, neupadljiv čovek, živeo je neko vreme ovde, onda bi nestao, pa bi se vratio. Ne bojim se, ali bi možda trebalo povesti više računa o deci - kaže druga meštanka.

Prema informacijama iz Užica, M. C. je u Okružnom sudu u ovom gradu 1987. osuđen na osam godina zbog silovanja. Navodno, 2006. pred sudom u Valjevu osuđen je na 14 godina zbog silovanja maloletnog lica sa smrtnim ishodom.

Ukazivao i na njega

HOĆEMO LI IMATI JOŠ JEDNOG BERBERINA?

foto: čitalac Kurira

Igor Jurić, kome je pre šest godina pedofil ubio ćerku Tijanu (15), i ranije je upozoravao javnost na silovatelje koji su odslužili kazne. Tako je upozoravao na Dušana Murgaškog Pikasa iz Novog Sada i Ninoslava Jovanovića, zvanog Malčanski Berberin, iz okoline Niša. Nažalost, obojica su po izlasku iz zatvora ponovila krivično delo. - Hoćemo li imati još jednu žrtvu? Siguran sam i znam da će ovaj čovek učiniti isto. Čuvajte decu - naveo je.

Kurir. E. K. Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track