NE PRESTAJU S FEJK NJUZ KAMPANJOM: Junajted medija i N1 lažu strance da su skinuti kod Telekoma, a sami su se ukinuli
Foto: Fotomontaža

nisko

NE PRESTAJU S FEJK NJUZ KAMPANJOM: Junajted medija i N1 lažu strance da su skinuti kod Telekoma, a sami su se ukinuli

Društvo -

Vlasnici kablovske televizije pisali međunarodnim organizacijama i tom prilikom su izneli niz neistina

Televizija N1 i Junajted medija iz dana u dan nastavljaju sa fejk njuz kampanjom.

Oni su danas uputili, kako su saopštili, "upozoravajuće pismo brojnim međunarodnim organizacijama" zbog spora koji vode sa Telekomom Srbije. Međutim, to pismo sadrži čitav niz lažnih vesti.

Naime, oni i dalje uporno tvrde da je N1, koja radi u okviru Junajted medije, "skinut sa kablovskih operatera Telekoma". Istina je, međutim, sasvim drugačija - Junajted medija je sama ukinula svoje kanale kod Telekoma, što je u javnosti i dokumentovano papirima, koje je i Kurir objavio.

Dokaz: Dokument koji pokazuje da je Junajted medija naredila isključenje kanala
Dokaz: Dokument koji pokazuje da je Junajted medija naredila isključenje kanalafoto: Kurir

Izvršna direktorka Junajted medije Aleksandra Subotić je danas izjavila da "N1 ima ogromnu podršku i popularnost kod naših gledalaca zbog objektivnog izveštavanja". I ovo je još jedna u nizu uputnih izjava, jer se N1 zapravo samoproglasila za objektivni medij.

foto: Marina Lopičić

Subotićeva je navela i da "jedino što možemo da zaključimo je da iza prekida distribucije stoje politički motivi". I ova izjava je fejk njuz, jer je svima jasno da se u sporu Junajted medije i Telekoma Srbije radi isključivo o biznisu, odnosno o tržišnoj utakmici dva najveća operatera.

Prethodnih dana se u širenje lažnih vesti uključio i lično direktor programa N1 Jugoslav Ćosić, koji je otišao toliko daleko da je tvrdio da je Telekom akvizirao kablovskog operatera Pošta net, što nije istina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track