MINISTAR KULTURE BRUTALNO NAPAO KURIR: Vukosavljeviću, sram te bilo! Zašto si finansirao KNJIGU LAŽI O SRBIMA?
Foto: Damir Dervišagić

Skandalozno

MINISTAR KULTURE BRUTALNO NAPAO KURIR: Vukosavljeviću, sram te bilo! Zašto si finansirao KNJIGU LAŽI O SRBIMA?

Društvo -

Na Milojevićevo štetno delovanje još ranije je ukazalo više od 140 naučnika, koji su potpisali apel, u kom su podsetili na razloge zbog kojih je Milojević još za života diskreditovan

Ministar kulture Vladan Vukosavljević, umesto da odgovori na pitanje zašto nije sprečio da se sa skoro milion dinara finansira reizdanje knjige pseudoistoričara Miloša S. Milojevića, napada i vređa novinare Kurira!

Ministar je u napadima otišao toliko daleko da je naš list nazvao „fabrikom lažnih vesti i tendencioznih falsifikata činjenica“.

A jedini falsifikator činjenica, i to istorijskih, upravo je bio kvaziistoričar Miloš S. Milojević, čije je falsifikovanje osporila stručna javnost, a o čijem opusu je i bilo reči u „spornom“ tekstu Kurira.

Naši novinari ni u jednom trenutku nisu komentarisali konkretnu knjigu čije reizdanje plaćaju građani Srbije, već smo se zapitali koji je javni interes ministarstvo, na čijem je čelu Vukosavljević, našlo da novcem poreskih obveznika plaća i afirmiše dela ličnosti, koja se i dan-danas, s pravom, smatra najvećim falsifikatorom srpske istorije, a koji je tvrdio da je Crna Gora „crvena Hrvatska“, te da Crnogorci nisu Srbi i da naš narod nikada nije naseljavao te prostore.

Na Milojevićevo štetno delovanje još ranije je ukazalo više od 140 naučnika, koji su potpisali apel, u kom su podsetili na razloge zbog kojih je Milojević još za života diskreditovan.

Zanimljivo je da je i sam ministar Vukosavljević u svom sramnom saopštenju konstatovao da je Milojević kontroverzna ličnost. Dakle, redakcija Kurira pita ministra zašto bi se državnim novcem štampalo i afirmisalo bilo koje delo jednog ovakvog čoveka?

Da li na ovaj način vi pokušavate da vratite kredibilitet diskreditovanom pseudoistoričaru? Da li time upravo ministarstvo na čijem ste čelu postaje „fabrika lažnih vesti i tendencioznih falsifikata“?

(Redakcija Kurira / Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track