MILANOVO TELO POSLE 2 MESECA STIŽE U SRBIJU: Preminuo u tuđini, nije imao porodicu, evo ko je pomogao
Foto: Profimedia/Ilustracija

biće sahranjem u svom rodnom selu

MILANOVO TELO POSLE 2 MESECA STIŽE U SRBIJU: Preminuo u tuđini, nije imao porodicu, evo ko je pomogao

Društvo -

Telo Milana B., Srbina koji je boravio u Francuskoj, gde je preminuo pre dva meseca, biće sutra prebačeno u Srbiju, i to sve zahvaljujući vlasniku pogrebnog preduzeća koji je želeo da ostane anoniman, objavljeno je na Fejsbuk grupi Svi Srbi u Parizu.

- Pre desetak dana smo objavili vest koju su preneli svi veći srpski mediji o nesrećnom Milanu B. iz Pariza čije je telo posle njegove smrti ležalo dva meseca u mrtvačnici u Parizu. Posle našeg teksta i apela za pomoć, zahvaljujući dobrim i humanim ljudima, telo Milana B. će biti sahranjeno u Srbiji. Ovim pokazujemo koliko smo zajedno jaki kada se složimo i koliko imate poverenja u naše udruženje i ovaj sajt - navode Svi Srbi u Parizu (ssup.fr).

Naime, posle smrti, telo je ostalo u mrtvačnici jer Milan B. nije imao nikoga od bliže familije. Njegova sestra koja živi u Srbiji nije imala novac da dođe u Pariz i završi potrebnu administrativnu proceduru kako bi telo bilo prebačeno i sahranjeno u Srbiji. Za tako nešto joj je trebalo oko 5.000 evra koje ona nije imala. Po francuskom zakonu, telo je ostalo u mrtvačnici jer niko od bliže ili dalje familije nije dao odobrenje u Parizu da nadležne službe sahrane telo.

- Onda se desio potpuni obrt. Pošto je pročitao vest na našem sajtu, vlasnik pogrebnog preduzeća iz Pariza koji prevozi pokojnike iz Francuske u Srbiju, takođe je ponudio svoju pomoć. On je želeo da ga ispoštujemo i ne objavimo ni njegove inicijale jer ne želi ovakav vid reklame. Stupio je u kontakt sa sestrom pokojnog Milana B. koja mu je dala punomoćje da preuzme telo iz mrtvačnice. Zatim je on uzeo pasoš pokojnika iz policije, a posle toga je otišao u mrtvačnicu i uspeo da završi svu potrebnu administrativnu proceduru da bi preuzeo telo pokojnika. Novac za sve te administrativne takse su skupili prijatelji pokojnog Milana B - navodi se u tekstu Udruženja Svi Srbi u Parizu.

Vlasnik pogrebnog preduzeća je odlučio da sve troškove prevoza tela pokojnog Milana B. preuzme na sebe, što znači da će već u utorak krenuti put Srbije i potpuno besplatno predati telo sestri pokojnika koja će onda moći sahraniti svog brata.

Milan B. će biti sahranjen u selu pored Loznice odakle je rodom i moći će da počiva u miru.

(Kurir.rs/ssup.fr/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track