Turisti pozitivno reaguju na zajedničke policijske patrole
Foto: Kurir

Turisti pozitivno reaguju na zajedničke policijske patrole

Društvo -
U Budvi radim isto što i crnogorski policajci. Zajedno patroliramo po gradu, na šetalištu, obilazimo plaže, regulišemo saobraćaj i slično, kazao je Zlatanović

PODGORICA - Policajac iz Srbije Dragan Zlatanović, koji prema sporazumu s crnogorskom policijom, u Budvi brine o javnom redu i miru, kazao je da većina turista pozitivno reaguje na zajedničke patrole.

On je rekao da je policijski posao svuda isti, odnosno da se dužnosti koji obavlja u Budvi ne razlikuju mnogo od onoga što radi u rodnom Nišu.

"Policijski posao se ne razlikuje. U Budvi radim isto što i crnogorski policajci. Zajedno patroliramo po gradu, na šetalištu, obilazimo plaže, regulišemo saobraćaj i slično", kazao je Zlatanović.

Prema njegovim rečima, prisustvo policajaca u uniformama MUP-a Srbije na crnogorskom primorju doprinosi većoj bezbednosti i boljoj turističkoj sezoni.

On je naveo da tokom njegovog dosadašnjeg boravka u Budvi nije bilo većih incidenata.

"Građanima je zanimljivo kada ugledaju zajedničku patrolu i većina pozitivno reaguje", dodao je Zlatanović.

Upitan kakva je saradnja sa crnogorskim kolegama, on je odgovorio - odlična.

"Imamo perfektnu saradnju. Nema nikakvih problema. Sa nama su i kolege iz Hrvatske i Albanije", naveo je Zlatanović.

On je podsetio da svi građani Srbije na letovanju u Crnoj Gori mogu da ga kontaktiraju ukoliko imaju bilo kakav problem.

"Dosadašnji pozivi nisu toliko brojni, a najčešće se odnose na informisanje o postupku uzimanja zapisnika prilikom saobraćajnih udesa", kazao je Zlatanović.

Prema sporazumu ministarstava unutrašnih poslova Srbije i Crne Gore, grupa srpskih uniformisanih policajaca, tokom turističke sezone na crnogorskom primorju, zajedno sa kolegama iz Crne Gore, brine o turistima iz Srbije.

U akciji "Dobar policajac - naš policajac", koja je počela 1. jula i trajaće do 1. septembra, učestvovaće šest uniformisanih policajaca iz Srbije - po dvojica u Baru, Budvi i Herceg Novom.

Direktor Uprave policije Crne Gore Božidar Vuksanović kazao je ranije da je to poruka svakom turisti da može da bude potpuno bezbedan i da se oseća kao kod svoje kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track