DANAS DO 12 STEPENI: Oblačno, ali suvo! Vozači, oprez zbog magle i odrona
Foto: T. Ilić

Vremenska prognoza

DANAS DO 12 STEPENI: Oblačno, ali suvo! Vozači, oprez zbog magle i odrona

Društvo -

BEOGRAD - Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno, tokom većeg dela dana suvo sa sunčanim periodima, sa maksimalnom temperaturom koja će se kretati od osam do 12 stepeni.

Posle podne na jugozapadu, a uveče i tokom noći i u ostalim krajevima jače naoblačenje sa kišom, u brdskim predelima sa mešovitim padavinama, kišom i susnežicom, na planinama sa snegom, saopštio je RHMZ.

Vetar će biti slab i umeren, severni, severozapadni, a jutarnja temperatura od -1 do 4 stepena.

I u Beogradu promenljivo oblačno, veći deo dana suvo sa sunčanim intervalima. Posle podne jače naoblačenje, kasno uveče i tokom noći sa kišom.

Vetar će biti slab i umeren, severni, severozapadni, jutarnja temperatura od 2 do 4 stepena, a najviša dnevna oko 11 stepeni. Do subote će biti malo hladnije, u četvrtak još sa padavinama, u nižim predelima kiša, u brdima kiša i sneg, na planinama sneg, a duvaće umeren i jak severozapadni vetar. U nedelju i početkom naredne sedmice porast temperature.

AMSS: Saobraćaj u Srbiji odvija se bez zastoja i prekida

Saobraćaj u Srbiji danas se odvija bez zastoja i prekida, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS) i upozorio vozače na moguće odrone koji su mogući i nešto češći poslednjih dana na deonicama koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, kao i na putevima u planinskim predelima. Na brojnim putevima u toku su radovi, pa je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Nema neprohodnih puteva. Na naplatnim rampama i graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja. Kamioni na Batrovcima na izlazu čekaju tri sata, a na Kelebiji na izlazu sat vremena. Na ostalim prelazima nema zadržavanja.

Putevi Srbije: Moguća pojava magle na putevima i mostovima

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, saopštili su danas Putevi Srbije. Navode i da postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na mostovima.

Putevi Srbije podsećaju da se na auto-putu Beograd-Obrenovac obavljaju radovi na postavljanju vertikalne signalizacije svakog radnog dana od 7 do 16 sati, tako da je za saobraćaj privremeno zatvorena krajnja desna zaustavna saobraćajna traka. Preko mosta Gazela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne nosivosti preko 3,5 tona.

foto: RINA

Na Pančevačkom putu, kod petlje Kovilovo, do 20. marta će biti u toku radovi na stubovima javne rasvete u razdelnom pojasu, te će se saobraćaj odvijati u srednjoj i krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci.

Na Pančevačkom mostu, smer Beograd-Pančevo, do 4. marta će se obavljati radovi na sanaciji oštećene mostovske ograde u desnoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se od 09.30 do 14.30 odvijati levom slobodnom saobraćajnom trakom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track