HIT NA SAJMU TURIZMA: U Grčku na 10 dana za 35 evra!
Foto: Slavica Tomčić, Shutterstock

PONUDE MAGNET ZA GRAĐANE

HIT NA SAJMU TURIZMA: U Grčku na 10 dana za 35 evra!

Društvo -

Izbor: Posetioci Sajma turizma mogu do 23. februara da odaberu putovanje uz popust od pet do 50 odsto

Trbušne plesačice, devojke u nacionalnim nošnjama, etno-suveniri samo su neki od načina kojima je više od 900 izlagača iz 40 zemalja pokušalo da na svoje štandove privuče posetioce 42. Međunarodnog sajma turizma, koji je juče otvoren u Beogradu.

Izlagači su posetioce dočekali sa popustima koji se, zavisno od destinacije, vrste smeštaja i broja noćenja, kreću od pet do 50 odsto. Na skupljim putovanjima može se uštedeti i do 100 evra, dok se tradicionalno najpopularniji apartmanski smeštaj u Grčkoj u predsezoni može naći i po ceni od 35 evra za 10 dana po osobi u petokrevetnoj sobi u vilama u Stavrosu.

Ipak, najveći broj agencija odlučio se za skromnije povlastice, pa se turistima koji tokom sajma uplate 40 odsto aranžmana nudi popust od pet odsto, a onima koji uplatu aranžmana izvrše u celosti dobijaju popust od sedam odsto.

Ove godine na sajmu su se privi put predstavile Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a najveće interesovanje vlada za Egipat, koji se posle nekoliko godina zatišja zbog ratnih sukoba vraća na svetsku turističku scenu. U Egiptu u Hurgadi, u hotelu sa pet zvezdica, može se provesti sedam dana za 600 evra.

Pored uobičajenih destinacija za letovanje u Turskoj, Italiji, Španiji, Crnoj Gori i dalekih destinacija poput Tajlanda i Balija, ove godine se turistima nude i safari ture u Keniji, banje i pešačke ture u Sloveniji, kraće ture po BiH. Što se evropskih gradova tiče, u ponudi su putovanja autobusom u Veneciju za 49 evra, Rim za 109, Prag za 69 evra, dok se Beč može obići za 59 evra.

Posetioci sajma očekuju još povoljnije cene.

- Došla sam da izaberemo neki aranžman za letovanje i za 1. maj. Na letovanje bih želela da idem u Hurgadu, ali su jako mali popusti i cene su mnogo veće nego prošle godine. Ako ne nađem nešto za 500 ili 600 evra po osobi, sačekaću last minut ponudu - kaže Vesna Jovanović iz Beograda za Kurir.

- Došao sam da se informišem šta se nudi. Ponuda je široka, skupljam kataloge, pa ću da vidim. Planiram da idem na neku planinu u Srbiji - rekao je za Kurir Đuro Marković.

ALEKSANDAR VUČIĆ

BEZ EU NE BISMO USPELI SAMI

Predsednik Aleksandar Vučić je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem i zamenicom ambasadora Nemačke Doroteom Gizelman posetio Sajam turizma, čime su obeležili početak projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“, koji sa 15 miliona evra finansira EU, a nemačko ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj sa 1,6 miliona evra.

- Tih 16,5 miliona evra za različite projekte ogroman je novac. Neće da promeni sve, ali je teško da bismo, bez obzira na sve uspehe koje imamo u ekonomskoj politici, mogli da izdvojimo novac za ove projekte - rekao je Vučić.

Kurir.rs, Slavica Tomčić/ Foto: Slavica Tomčić, Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja