STANJE NA PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE: Pojačan saobraćaj ka zimskim centrima, evo gde ima snega
Foto: Youtube Printscreen

AMSS

STANJE NA PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE: Pojačan saobraćaj ka zimskim centrima, evo gde ima snega

Društvo -

Snega do 5 centimetara ima na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Vranja

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuje pojačan saobraćaj na prilazima Kopaoniku, Goču, Staroj planini, Zlatiboru i Tari, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prohodnost puteva je dobra ka tim centrima, ali je upotreba zimskih guma obavezna.

Prema najavama meteorologa poslednji radni dan u ovoj nedelji obeležiće kiša, mokri kolovozi i smanjena vidljivost na putevima u nižim predelima, dok se u planinskim predelima očekuju susnežica i sneg. Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Batrovcima čekaju sedam sati, na Sremskoj Rači dva sata, na Horgošu sat i po.

Prohodnost dobra, sneg na pojedinim deonicama

Prohodnost na putevima u Srbiji je dobra, kako na glavnim putnim pravcima, tako i na putevima ka zimskim centrima.

Na putnim pravcima prve kategorije snega do pet centimetara ima na putu Vladičin Han-Surdulica-državna granica sa Bugarskom i Vlasinsko Jezero-granica sa Bugarskom, kao i na putu Požega Ivanjica-Ivanjica-Ivanjica-Novi Pazar, saopštili su Putevi Srbije.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice i Vranja.

foto: Kurir/Z.Š.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Požege, Vranja, Zaječara.

Kad je reč o putnim pravcima treće kategorije, snega do pet centimetara ima na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Novog Pazara, Požege, Vranja.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track