Najnovije vesti

MINISTAR LONČAR ZA KURIR Srbi s kruzera pravo sa BG aerodroma sanitetom prebačeni na Infektivnu! Odmah idu na testiranje
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić

kako nalažu pravila struke

MINISTAR LONČAR ZA KURIR Srbi s kruzera pravo sa BG aerodroma sanitetom prebačeni na Infektivnu! Odmah idu na testiranje

Društvo

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za Kurir da će dvoje Srba sa kruzera Dajmond princes, koji su jutros sleteli na beogradski aerodrom, sanitetskim vozilom biti prebačeni na Infektivnu kliniku KCS.

Kako se nezvanično saznaje, njih dvoje će morati da ostanu dve nedelje u karantinu.

- Oni će u skladu sa pravilima struke odnosno, pravilima koja nalaže Batut, biti smešteni na Infektivnu kliniku gde će im biti urađene sve analize, počev od analize na koronavirus i sve druge neophodne testove. Rezultati se očekuju sutra - rekao je Lončar i naglasio da građani moraju da razumeju da ovo nije političko pitanje već pitanje struke i neophodnih procedura koje moraju biti ispoštovane u ovakvoj situaciji. Kada stignu rezultati, o daljim koracima će odlučivati struka.

Oboje odmah upućeni na testiranje 

U skladu sa aktuelnim procedurama SZO, kao i preporukama za postupanje koje je donela Republička stručna komisija za zarazne bolesti, državljani Republike Srbije D.Š. i S.Š. koji su prethodnih dana boravili na brodu Diamond Princess odmah po sletanju na aerodrom Nikola Tesla upućeni su na testiranje na prisustvo COVID-19 na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu. Na osnovu misljenja RSK za zarazne bolesti, Institut za javno zdravlje Batut, dopunio je vazeci Algoritam aktivnosti za postupanje sa licem kod koga je postavljena sumnja na infekciju izazvanu novim Korona virusom, odlukom o obaveznim merama karantinske izolacije za osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa pozitivnim slucajevima COVID-19.

(Kurir.rs/J.S.S./J.P.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...