Najnovije vesti

NEMA SUMNJE NA KORONU, ŠAPČANIN KOJI JE DOŠAO SA TAJLANDA PUŠTEN KUĆI! U Srbiji do sada bez slučaja koronavirusa!
Foto: Profimedia

potvrđeno

NEMA SUMNJE NA KORONU, ŠAPČANIN KOJI JE DOŠAO SA TAJLANDA PUŠTEN KUĆI! U Srbiji do sada bez slučaja koronavirusa!

Društvo
16:57h

Putnik sa Tajlanda koji je bio u izolaciji u šabačkoj bolnici, pušten je kući jer nema sumnje da nije zaražen koronavirusom, dok je putnik koji se vratio iz Milana i dalje u izolaciji jer su uzorci poslati u Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", a rezultati se očekuju u toku dana, potvrđeno je za Kurir u šabačkoj bolnici.

Oni su se nalazili u propisno opremljenim izolacionim jedinica, gde je medicinsko osoblje ulazilo samo i isključivo prema proceduri i u skladu sa izdatim algoritmima, odnosno, uputstvima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Pozvani su epidemiolozi šabačkog Zavoda za javno zdravlje da uzmu uzorke materijala radi analiza na Institutu za virusologiju "Torlak".

Inače, Opšta bolnica u Šapcu, koja pored šabačkog kraja pokriva i deo Srema, odavno je sprovela sve pripreme neophodne za prijem većeg broja pacijenata. Opredeljeno je edukovano osoblje da se brine o potencijalnim obolelima, kao i dovoljna količina neophodnih lekova i drugog materijala.

(Kurir.rs)

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track