MUP: Licemerno je da Boško Obradović priča o žandarmima kad se SZS zalaže za ukidanje te jedinice!

Reagovanje

MUP: Licemerno je da Boško Obradović priča o žandarmima kad se SZS zalaže za ukidanje te jedinice!

Društvo -

BEOGRAD - Šefica kabineta ministra unutrašnjih poslova, Katarina Tomašević ocenila je danas da je "potpuno licemerno" da lider Dveri Boško Obradović priča bilo šta o pripadnicima Žandarmerije, navodeći da se Savez za Srbiju, čiji su Dveri član, "zalaže za ukidanje te policijske jedinice i smanjivanje plata zaposlenima u Žandarmeriji".

"To što on sebe želi da prikaže kao navodnog zaštitnika pripadnika Žandarmerije, naravno je samo još jedna obmana javnosti i pripadnika MUP-a u nadi da su zaboravili da je upravo Dragan Djilas pozivao na gašenje Žandarmerije, dok je Janko Veselinović napadao njene pripadnike zbog, po njegovom mišljenju, previsokih plata", navela je Katarina Tomašević a preneo MUP.

Ocenila je i da "činjenice koje jasno ukazuju da su saborci Boška Obradovića najveći protivnici Žandarmerije i njenih policijskih službenika, ne može pokriti vajna borba za petoricu pripadnika kojima je radni odnos prestao po sili zakona, odnosno zbog pravosnažnih osuda".

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je ranije danas ministra policije Nebojšu Stefanovića da "povuče nezakonitu odluku i vrati na posao pripadnike niške žandarmerije", koji su dobili otkaz nakon što su uslovno osudjeni zbog incidenta tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu u septembru 2014. godine, kada su pretučeni Andrej Vučić i Predrag Mali, braća predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog.

(Kurir.rs / Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track