STANJE NA PUTEVIMA: Putevi prohodni, promena vremena donosi nepovoljne uslove za vožnju
Foto: Profimedia

amss

STANJE NA PUTEVIMA: Putevi prohodni, promena vremena donosi nepovoljne uslove za vožnju

Društvo -

Promena vremena koja će prvo zahvatiti severne, a u drugom delu dana i ostale krajeve zemlje, doneće nepovoljne uslove za vožnju, kišu i pljuskove, kao i sneg u višim planinskim predelima.

Najopterećeniji putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni i nema snega, saopštili su Putevi Srbije. Na ostalim putnim pravcima III prioriteta, C kategorije održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice i Vranja.

Po kiši je vidljivost smanjena, duži je zaustavni put vozila, a veća količina vode koja se zadržava na putu predstavlja još jednu dodatnu opasnost i to na deonicama gde ima rupa ili drugih oštećenja, jer su ispunjena vodom pa se ne vide, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja. Nema dužih zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima.

Kamioni na Horgošu na izlazu iz zemlje čekaju četiri sata, na Kelebiji dva sata, na Batrovcima osam sati, a na prelazu Bačka Palanka četiri sata.

Zbog najavljenih nižih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track