Najnovije vesti

SASTANAK STEFANOVIĆA I SIJARTA: Razgovarali o saradnji i migratornoj situaciji
Foto: MUP Srbije

razgovor u beogradu

SASTANAK STEFANOVIĆA I SIJARTA: Razgovarali o saradnji i migratornoj situaciji

Društvo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o saradnji dveju zemalja, kao i o aktuelnoj migratornoj situaciji.

Stefanović je upoznao Sijarta sa merama pojačanog nadzora državne granice koje je Republika Srbija preduzela i ocenio da je trenutna situacija stabilna, kao i da Ministarstvo unutrašnjih poslova prati dešavanja na grčko-turskoj granici.

foto: MUP Srbije

Ministar Sijarto je takođe upoznao ministra Stefanovića sa pozicijom Mađarske po pitanju aktuelne migratorne situacije i istakao da će Mađarska nastaviti sa upućivanjem svojih policijskih službenika na srpsko-makedonsku granicu u okviru projekta Evropske unije „Upravljanje migracionom situacijom“.

Dvojica ministara su se saglasila da je svakodnevna komunikacija policija dveju zemalja o aktuelnim dešavanjima na dobrom nivou.

Oni su na sastanku razgovarali i o korona virusu, ocenivši da će iako srećom nema obolelih ni u Srbiji ni u Mađarskoj, obe države nastaviti pažljivo da prate situaciju.

Ministar Sijarto je takođe istakao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Srbiji na njenom putu pridruživanja Evropskoj uniji.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...