PRODUŽEN ROK ZA PREREGISTRACIJU ORUŽJA: Vlasnici će moći da podnesu zahtev još dve godine
Foto: Profimedia

nova dokumenta

PRODUŽEN ROK ZA PREREGISTRACIJU ORUŽJA: Vlasnici će moći da podnesu zahtev još dve godine

Društvo -

Poslanici Skupštine Srbije su, posle skoro četiri sata utvrdjivanja dnevnog reda, započeli raspravu o Predlogu zakona o izmeni Zakona o oružju i municiji kojim se predvidja produženje roka za preregistraciju oružja za još dve godine, odnosno do 5. marta 2022. godine.

U predlogu zakonu se kaže da su "fizička lica koja su posedovala oružane listove i dozvole za nošenje oružja za ličnu bezbednost dužna da do 5. marta 2022. godine podnesu zahtev za izdavanje isprave zajedno sa uverenjem o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja".

Kako je u ime predlagača naveo poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević, veliki broj gradjana koji poseduju oružane listove nisu uspeli da izvrše preregistraciju oružja, pa zato predlaže da se taj rok produži.

Iako su, kako je istakao, "gradjani malo lenji" pa nisu stigli da to urade ne vreme, Rističević je bez obzira na to predložio produženje roka, a MUP-u preporučio da na svaka tri mesece podseća gradjane da imaju obavezu preregistracije oružja.

U obrazloženju predloga je navedeno da produženjem ovog roka lovstvo i privredna delatnost neće pretrpeti štetu, a izašlo bi se u susret zahtevima 80.000 lovaca i drugih fizičkih i pravnih lica i preduzetnika.

Narodni poslanici će na ovoj sednici razmatrati Predlog zakona o potvrdjivanju Protokola o izmenama i dopunama Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, Predlog zakona o potvrdjivanju Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji Srbije i Azerbejdžana, kao i Odluku o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Stranka moderne Srbije.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja