MLADIĆEVA ODBRANA TRAŽI PAUZU U SUĐENJU Darko Mladić: Rekao sam da se stanje komplikuje, ne daju nam zdravstvene papire!
Foto: Profimedia

loše zdravlje

MLADIĆEVA ODBRANA TRAŽI PAUZU U SUĐENJU Darko Mladić: Rekao sam da se stanje komplikuje, ne daju nam zdravstvene papire!

Društvo -

Sin bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Darko Mladić izjavio je danas da je odbrana Ratka Mladića u petak podnela podnesak kojim traži pauzu u procesu pred Haškim tribunalom dok se ne utvrdi njegovo stanje i sposobnost da učestvuje dalje u sudskom procesu.

Odbrana zahteva da formira multidisciplanirni tim, koji će utvrditi tačno stanje s obzirom da je potrebna operacija koja za njega neće biti laka i s obzirom na umanjenje kognitivne sposobnosti. Mora da se ispita da li je on sposoban da učestvuje u procesu na adekvatan način, jer mora da bude sposoban da učestvuje da bi mu se sudilo dalje, rekao je Darko Mladić navodeći da je podnesak poslat sa oznakom hitno, prenosi RTRS.

On je rekao da se njegov otac nalazi u pritvoru i da je u prethodnom periodu išao na ispitivanja, ali da odbrana i porodica nemaju originalne izveštaje sa tih pregleda, već samo ono što im Ratko Mladić i lekari iz pritvora usmeno prenose.

"Govorio sam već neko vreme da se stanje komplikuje. Ne dobijamo dokumente u vezi sa njegovim zdravstvenim problemima. U februaru smo dobili dokumenta od decembra i januara, ali izgleda i dalje ne sve što je trebalo, jer nemamo originalne izveštaje lekara sa kolonoskopije i biopsije, već samo usmeno prepričavanje lekara iz pritvorske jedinice, rekao je Darko Mladić.

On je za Sputnjik izjavio i da je osim operacije debelog creva konstatovano da Mladić ima i umanjenu kognitivnu sposobnost, na šta su ukazivali eksperti još 2018. godine, ali je sud tada odbacio sve te izveštaje.

(Kurir.rs/FoNet/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track