RAT SLOBINIH NASLEDNIKA! MARIJA I MARKO MILOŠEVIĆ U ZAVADI: Prekinuli gotovo svaki kontakt, a evo kada je puklo
Foto: Profimedia, EPA/Jovan Živanović

Otkrivamo: DECA BIVŠEG PREDSEDNIKA SRJ RAZJEDINJENA

RAT SLOBINIH NASLEDNIKA! MARIJA I MARKO MILOŠEVIĆ U ZAVADI: Prekinuli gotovo svaki kontakt, a evo kada je puklo

Društvo -

Naslednici pokojnog predsednika SRJ nisu u najboljim odnosima i slabo komuniciraju, a o važnim porodičnim pitanjima već dugo donose različite odluke

Marko i Marija Milošević, deca Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika SRJ, i Mire Marković, nisu u najbolji odnosima i slabo komuniciraju, saznaje Kurir od njihovih porodičnih prijatelja.

Da su naslednici Miloševića razjedinjeni po važnim pitanjima, vidi se već neko vreme, a poslednja u nizu odluka koju je Marija povukla mimo brata tiče se otkazivanja punomoćja advokatu Zdenku Tomanoviću u postupku povodom otmice Slobodana Miloševića, dok je Marko Milošević, s druge strane, ostavio Tomanovića da ga zastupa. Marija i Marko Milošević imali su sukob i zbog kremacije i mesta gde će biti položena urna njihove majke.

- Marko i Marija Milošević slabo komuniciraju, nisu naročito bliski i slabo se čuju. Marija je osvetoljubiva i isključiva, a Marko nije. Potpuno su različiti - navodi izvor Kurira blizak porodici Milošević i dodaje: - Marija je uvek više volela Slobu, dok je za Miru govorila da je partizanka. S druge strane, Marko je bio posebno blizak sa majkom, bio je jako vezan za nju.

Mirjana Marković i  Slobodan Milošević
Mirjana Marković i Slobodan Miloševićfoto: EPA/Srđan Suki

Prva pukotina u odnosu brata i sestre, koju je javnost dobila maltene na tacni, bio je raskol po pitanju toga da li će njihova majka biti kremirana i gde će biti položeni njeni ostaci. I dok je Marija bila protiv kremacije i da pepeo bude donet u Požarevac, Marko je insistirao na tome. Na kraju, urađeno je onako kako je Marko predložio - Markovićeva je kremirana u Rusiji, a urna s pepelom je položena pored groba Slobodana Miloševića.

Otad o deci Miloševića nije bilo mnogo vesti, dok se pre dva dana advokatska kancelarija „Tomanović“ nije oglasila saopštenjem zbog obustave krivičnog postupka protiv bivšeg upravnika Okružnog zatvora u Beogradu Dragiše Blanuše (zbog otmice Miloševića iz Centralnog zatvora i isporuke Tribunalu). U saopštenju se, između ostalog, navodi da je Marija Milošević Tomanoviću otkazala punomoćje, ali da je još uvek zastupnik njenog brata Marka Miloševića.

Marijin advokat

NE ZNAM DA LI SE ČUJU

Dragoljub Tomašević, advokat Marije Milošević, u drugom postupku, kaže u razgovoru za Kurir da ćerka bivšeg predsednika SRJ još uvek nije odlučila kome će dati punomoćje u slučaju protiv Blanuše, te da u tom konkretnom slučaju još uvek nema advokata. Na pitanje da li su se Marko i Marija čuli, jer je ona otkazala punomoćje Tomanoviću, a Marko nije, Tomašević je rekao: - Ne znam. To je njihova privatna stvar.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Profimedia, EPA/Jovan Živanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track