SKANDAL! OVAKO LEČE U DOMU ZDRAVLJA MLADENOVAC: Dok pacijenti čame u čekaonici, evo šta rade sestre u radno vreme!
Foto: Privatna Arhiva

NEVIĐENO

SKANDAL! OVAKO LEČE U DOMU ZDRAVLJA MLADENOVAC: Dok pacijenti čame u čekaonici, evo šta rade sestre u radno vreme!

Društvo -

Šok: Dok su šalteri zvrjali prazni, a bolesni čekali na medicinske sestre, one su usred radnog vremena pazarile srebrni nakit

Dok su u sredu oko 12 časova šalteri u Domu zdravlja Mladenovac zvrjali prazni, a pacijenti nestrpljivo čekali, medicinske sestre su, kako tvrdi pacijentkinja, pazarile srebrno prstenje!

Pacijentkinja Živoslava Arsić kaže za Kurir da je bila u šoku pred prizorom zdravstvenih radnica koje usred radnog vremena opušteno isprobavaju nakit:

- Završila sam pregled i vratila se na šalter da uzmem knjižicu i platim participaciju. Od pet, šest sestara, koliko ih je bilo tamo, samo jedna je bila na radnom mestu. Ostale su bile okupljene oko stola, nešto razgledale i živo pričale. Kad se jedna pomerila, videla sam da razgledaju srebrno prstenje.

Srebrni nakit je, kako je navela, pokazivala žena koja najverovatnije tu nije zaposlena.

- „Pa, probajte, sve vam je izloženo“, rekla je jedna od medicinskih sestara. Kad se jedna od njih pomerila, pogledah malo bolje i videh pokretnu prodavnicu srebrnog prstenja. I tako, dok smo mi pacijenti čekali i buljili u prazne šaltere, oni koji bi trebalo da što brže i efikasnije pomognu pacijentima šopingovali su usred Doma zdravlja, a još pritom nije bila pauza. Nisam znala da li da se smejem ili da plačem - kazala je Arsićeva.

Dr Dušica Milovanović, direktorka IZVINJAVAM SE

Dr Dušica Milovanović, v. d. direktora DZ Mladenovac, ostala je, kako kaže, bez teksta kad smo je obavestili o ovom slučaju:

- Pismeno ću zabraniti ulazak bilo kojih lica koji nisu pacijenti ili zaposleni u toj ustanovi. Izvinjavam se pacijentima zbog ove neprijatnosti, 95 odsto zdravstvenih radnika je izuzetno profesionalno i maksimalno odgovorno i posvećeno svom poslu.

Ona je dodala da je sestrama pokucala na šalter, ali da su se pravile da je ne vide:

- Tek posle nekog vremena prišla je sestra zadužena za mog doktora i vratila mi knjižicu. Nisu svi zdravstveni radnici nemarni, već samo neke sestre u ovom DZ.

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, rekao je za Kurir da nije dozvoljeno da se išta prodaje u zdravstvenim ustanovama:

- Zdravstveni radnici ne bi smeli da se u ustanovama bave ničim drugim osim svojim poslom, a još je gore ako kupuju tokom radnog vremena. Uslovi rada u zdravstvenim ustanovama jesu teški i među osobljem vlada veliko nezadovoljstvo, ali to ne opravdava ovakvo ponašanje.

(Kurir.rs / Ružica Kantar / Foto:Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track