STANJE NA PUTEVIMA: Oprez zbog klizavih kolovoza i odrona, teretnjaci na Batrovcima 7 sati
Foto: Profimedia

AMSS izveštaj

STANJE NA PUTEVIMA: Oprez zbog klizavih kolovoza i odrona, teretnjaci na Batrovcima 7 sati

Društvo -

Kiša koja poslednjih dana pada u nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije utiče i na čestu pojavu odrona na putevima u ovim područjima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pored mokrih kolovoza, dodatnom proklizavanju vozila doprinosi zemlja, koju kiša i bujične vode nanose na kolovoz, zato se vozačima u ovim područjima savetuje da na put kreću odmorni, koriste dnevnu svetlost za putovanje kada je vidljivost mnogo bolja, brzinu prilagode uslovima na putu i uvek voze na bezbednom odstonjanju, kako bi na vreme primetili, a zatim i pravovremeno reagovali na eventualnu opasnost na putu.

Vozače u severnim i centralnim krajevima očekuje nešto povoljniji uslovi vožnje i uglavnom suvi kolovozi, dok na planinama područja Sjenice, Ivanjice ali i na prilazima Kopaoniku, Goču i Zlatiboru su oni pretežno zimski zbog snežnih padavina predhodnih dana, a kojih može biti i danas.

Na putničkim terminalima na graničnim prelazima vozila čekaju od sedam sati do sat i po. Na Batrovcima se čeka sedam sati, a na Horgošu sat i po.

Kamioni na Batrovcima čekaju pet sati, na Bačkoj Palanci dva sata, na Gradini i na Horgošu sat i po.

(Kurir.rs/Tanjug/FOTO: Profimedia/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track