EVO KAKO JE KINEZ DONEO KORONAVIRUS U BEOGRAD: Sa kim je sve drugi zaraženi u Srbiji bio u kontaktu
Foto: Profimedia

borba protiv bolesti

EVO KAKO JE KINEZ DONEO KORONAVIRUS U BEOGRAD: Sa kim je sve drugi zaraženi u Srbiji bio u kontaktu

Društvo -

Nakon 72 sata od posle prvog registrovanog slučaja korona virusa u Srbiji, Ministarstvo zdravlja RS je večeras saopštilo da je registrovan i drugi zaraženi pacijent.

Nezvanično, radi se o kineskom državljaninu koji je posle dobijenih nalaza smešten na Infektivnu kliniku u Beogradu.

Oboleli Kinez već duže vreme živi i radi u Beogradu, ali je boravio u domovini gde se, po svemu sudeći, i zaraziom prenosi Blic.

Nadležni uveliko rade na otkrivanju kompletnog "lanca" ljudi sa kojima je novozaraženi kontaktirao poslednjih dana, od povratka u Srbiju, pa će se na osnovu toga i odlučivati da li će neko biti stavljen u dvonedeljnu izolaciju ili će samo biti uspostavljen preventivni "sistem posmatranja".

Predrag Kon, najpoznatiji srpski epidemiolog, još pre nekoliko dana je rekao "da je realno očekivati da zaraženih bude u našim najvećim gradovima, a posebno u Beogradu".

Simptomi korona virusa su veoma lični našem, "domaćem" gripu, ali ih je moguće i razlikovati. Ipak, svima koji posumnjaju da su zaraženi, a boravili su u Kini, Italiji ili drugim zemljama u kojima je došlo do širenja ove bolesti, prvo se savetuje da pozovu SOS telefon koji je u ovu svrhu uvelo Ministarstvo zdravlja.

(Kurir.rs/Blic/Foto ilustracija: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track