Najnovije vesti

SRBIJA UVELA ZABRANU ULASKA ZA STRANCE IZ KINE, ITALIJE, IRANA... Vlada donela mere za sprečavanje širenja korone!
Foto: Dado Đilas

cilj sprečavanje širenja virusa

SRBIJA UVELA ZABRANU ULASKA ZA STRANCE IZ KINE, ITALIJE, IRANA... Vlada donela mere za sprečavanje širenja korone!

Društvo
10:41h

BEOGRAD - Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

"Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske" - stoji u saopštenju.

Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije. "Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od korona virusa u Srbiji je četiri" - saopštila je Vlada i poručila da nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima.

"Poštuju se instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali i lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama" - stoji u saopštenju. Vlada Srbije poziva građane da isključivo prate savete struke. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim korona virusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama, kažu iz Vlade.

foto: Covid19.rs
foto: Covid19.rs

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...