BILI SMO SREĆNI ŠTO SMO SA ĆERKOM, A ONDA ŠOK: Ispovest majke žene iz Švajcarske koja je DONELA VIRUS KORONE u Niš
Foto: Profimedia

zabrinuti

BILI SMO SREĆNI ŠTO SMO SA ĆERKOM, A ONDA ŠOK: Ispovest majke žene iz Švajcarske koja je DONELA VIRUS KORONE u Niš

Društvo -

Bili smo presrećni što smo sa ćerkom proveli deset dana i nismo ni slutili da će se sve ovako iskomplikovati. Brinemo za nju, ali i za sve koji su zaraženi.

Ovako priča majka tridesetdvogodišnje Nišlijke za koju je utvrđeno da ja zaražena virusom korona, kada se iz rodnog Niša vratila u Lugano, gde živi sa suprugom. Upravo od nje virus je stigao do najmanje osmoro zaraženih. Od sedam obolelih, koji su ozvaničeni u sredu ujutru, čak pet je bilo u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Zaključno sa podacima objavljenim u sredu u u 20 sati, u Srbiji je zaraženo 18 osoba. Tokom dana testirana je 21 osoba. Pričajući o svojoj kćerki, Nišlijka navodi da ona ima blaže simptome.

- Pratimo koliko možemo i stanje njenih drugarica iz Beograda sa kojima se ovde videla na jedan dan i kod kojih je takođe potvrđena zaraza. Mene i supruga nisu testirali, ali smo od petka u kućnom karantinu, jer se pretpostavlja da smo i mi zaraženi - priča majka za Novosti, koja radi kao nemedicinski radnik na jednoj niškoj klinici.

Ona se sama prijavila čim joj je kćerka javila da je pozitivna na virus korona. Pomalo kašlje, ali nema temperaturu. Nada se da će se sve dobro završiti. Priča nam da je ćerka ekonomista i da ima švajcarsko državljanstvo. U Nišu je provela desetak dana.

S prijateljicama je provela jedan dan. One su prespavale u hostelu u blizini Pravnog fakulteta i vratile se za Beograd, a kćerka u Lugano - kaže naša sagovornica.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto ilustracija Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track