AVIONI OPET LETE ZA CIRIH SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Danas čak 2 leta nakon odluke Vlade Srbije
Foto: Profimedia

obnovljen saobraćaj

AVIONI OPET LETE ZA CIRIH SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Danas čak 2 leta nakon odluke Vlade Srbije

Društvo -

Er Srbija je jutros, na osnovu izmenjene odluke Vlade Srbije, ponovo uspostavila aviosaobaćaj za Cirih, koji je bio obustavljen u utorak, potvrđeno je Tanjugu u nacionalnoj aviokompaniji. Vlada Srbije je prekjuče precizirala oblasti iz kojih je ograničen ulazak u Srbiju tako da se zabrana više ne odnosi na celu Švajcarsku već samo na italijanski kanton Tićino iz kojeg dolazi najveći deo zaraženih. Avion Er Srbije je poleteo jutros nešto pre sedam sati za Cirih, a drugi današnji let za Cirih planiran je u 18 sati.

Let Er Srbije za Cirih, kao i ostalih avioprevoznika koji saobraćaju između Švajcarske i Srbije, bio je obustavljen nakon ranije odluke Vlade Srbije da zbog korona virusa zabrani odnosno ograniči ulazak u zemlju stranim državljanima koji dolaze iz Italije, Kine, Južne Koreje, Švajcarske i Irana.

Vlada je zatim, 11. marta, izmenila odluku i definisala da se privremena zabrana ulaska u Srbiju stranih državljana više ne odnosi na svih pet pobrojanih zemalja u celosti već su samo Italija i Iran cele obuhvaćene, dok su iz ostale tri sporne samo određene regije - Ticino kanton u južnom delu Švajcarske na granici sa Lombardijom u Italiji, pokrajina Hubej u Kini i grad Degu (Daegu) i sever provincije Kjonsan (Gyeongsang) u Južnoj Koreji.

Svi oni koji su u prethodnih 14 dana boravili u zemljama Šengen zone ne mogu da se ukracaju u avione koji lete za SAD, dok Er Srbija nastavlja da leti za Njujork po nepromenjenom redu letenja.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track