KAKVA KORONA, ZARAZIĆEMO SE OD PRLJAVŠTINE: Srpski kamiondžija zarobljen na granici Italije i Slovenije! (VIDEO)
Foto: Kurir

javio se kuriru

KAKVA KORONA, ZARAZIĆEMO SE OD PRLJAVŠTINE: Srpski kamiondžija zarobljen na granici Italije i Slovenije! (VIDEO)

Društvo -

Tode: U sredu sam krenuo iz Italije i ne znam kada ću u Srbiju

Ma kakav koronavirus? Kakva infekcija? Ne bojim se toga uopšte iako idem iz Italije koja je cela u izolaciji. Plašim se jer ne mogu da se istuširam, odem u toalet, operem ruke! To me plaši! Stojim ovde i ne znam kud ću, ni šta ću!

Ovo za Kurir kaže Biserko Tode, vozač šlepera jedne srpske firme, koji je od juče ujutru zarobljen na italijanskom auto-putu A4 ispred graničnog prelaza Ferneti između Italije i Slovenije.

- Moj put je počeo u sredu iz Vićence. Tamo smo utovarili repromaterijal za štavljenje kože. Iako tamo besni korona, Italijani se ponašaju aposlutno razumno. Prilikom utovara dovoljno je da nosimo medicinske maske, rukavice i da smo na metar razdaljine od prvog čoveka. Tako smo i radili. Nisam se plašio da ću dobiti koronu jer je moj posao prevoz robe. Ali, ovo sada izmiče svakoj kontroli - priča on.

Nemam gde da se istuširam, priča Tode, da operem ruke i odem u tolaet.

- Plašim se šta sve mogu da dobijem od drugih infekcija zbog prljavštine, a ne od koronavirusa. Hrane mi ponestaje. Zvao sam našu ambasadu u Rimu, ali oni nemaju nikakve informacije koje bi mogle da mi budu od pomoći. Kako su mi kolege javile Slovenci zatvorili tranzit zato što Hrvati prave problem na graničnom prelazu Obrežje - Bregana, gde je kolona kamiona 15 km jer na svakih sat vremena puste jedan kamion - opisuje on.

Kaže da se isto muče kolege iz BiH, Bugarske, Makedonije...

Kurir.rs / R. Briza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track