DOKTORKA STOKIĆ: Otpušten jedan pacijent iz KCV, testovi pokazali da je negativan
Foto: Printscreen Youtube RT Vojvodine

virus u srbiji

DOKTORKA STOKIĆ: Otpušten jedan pacijent iz KCV, testovi pokazali da je negativan

Društvo -

Sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) u Novom Sadu jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje jer su testovi pokazali da je negativan na korona virus, izjavila je danas direktorka KCV Edita Stokić.

Ona je u izjavi za RTV rekla da će njegovo opšte zdravstveno stanje, međutim, i dalje biti pod nadzorom, Jutros je u Novi Sad prebačen pacijent iz Opšte Bolnice u Kikindi, drugi zaražen iz tog banatske grada.

"Trenutno se u Kliničkom centru Vojvodine od korona virusa leče četiri pacijenta. Od ta četiri pacijenta, jedan je u teškom opštem stanju i potreban mu je automatizovani respirator. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje neprekidno nadzire tim lekara specijalista Kliničkog centra Vojvodine", rekla je direktorka Stokić.

Lečenje pacijenata obolelih od korona virusa sprovodi se u novoizgrađenoj jedinici intenzivne nege Infektivne klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i opremljena najmodernijom medicinskom opremom i aparatima.

"KCV je blagovremeno obezbedio dovoljne količine medicinskog materijala, lekova, sredstava i zaštitne opreme neophodnih za zaštitu kako zdravstvenih radnika tako i pacijenata koji se jave na lečenje ovoj zdravstvenoj ustanovi", dodala je Edita Stokić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube RT Vojvodine)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track