VULIN O NOVIM MERAMA: Vojska Srbije će obezbeđivati sve zadate objekte
Foto: Kurir

saopštenje ministarstva odbrane

VULIN O NOVIM MERAMA: Vojska Srbije će obezbeđivati sve zadate objekte

Društvo -

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas na graničnom prelazu Batrovci da će tokom vandrednog stanja Vojska Srbije biti angažovana na graničnim prelazima, patrolirati po svim gradovima Srbije i dežurati ispred bolnica.

foto: AMG

- Vojska Srbije je tu da pomogne svima, radi sprovođenja reda i zakona, kako bi država funkcionisala u ovom teškom trenutku. Oni će obezbeđivati sve objekte koje je dobila u zadatak i u svim svojim kapacitetima će se staviti u službu građana - rekao je ministar odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, on je istakao da Vojska Srbije dosledno sprovodi naređenja vrhovnog komandanta, predsednika Srbije Aleksandra vučića, o vanrednom stanju.

- Svi naši pripadnici su pripremljeni i obučeni. Obezbeđena im je odgovarajuća zaštita, sve kako bi mogli da ispunjavaju zadatke. Kada vidite Vojsku Srbije, vi znate da je država organizovana i da vlada red - dodao je ministar Vulin.

Zamolio je građane da shvate da je stanje ozbiljno, da poslušaju naređenja i preporuke lakara i nadležnog medicinskog tima.

- Molim starije sugrađane da ne napuštaju svoje domove, biće organizovano sve što im je potrebno kako ne bi morali da izlaze. Neka dopuste da im pomognemo, kako bi nam ostali zdravi i da budu još dugo živi na radost naše zemlje i njihovih porodica - kazao je Vulin.

On dodaje da je neophodno da se svi pridržavaju saveta lekara i da je odgovornost na svima.

- Ko ne bude slušao lekare, ugrožava sebe, a i ljude oko sebe. Budimo odgovorni, ovo je veoma opasna situacija i zato je uvedeno vanredno stanje. Molim da se svi pridržavamo svih mera i saveta i da shodno tome pobedimo i ovu pošast - istakao je Vulin.

Kako kaže, na graničnom prelazu Batrovci je sve u najboljem redu, putnički saobraćaj je slabijeg inteziteta, dok je teretni usporen.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track