SRPSKI PUTNICI IZ NEMAČKE OGORČENI: Čekali 11 sati potvrdu na granici kako bi za prijavili za karantin u Srbiji!
Foto: Čitateljka Kurira T.I.

izgubili pola dana

SRPSKI PUTNICI IZ NEMAČKE OGORČENI: Čekali 11 sati potvrdu na granici kako bi za prijavili za karantin u Srbiji!

Društvo -

Subotica - Jutros je na graničnom prelazu Horgoš, grupa od 56 putnika iz Srbije, koja se autobusom vraćala kući iz Nemačke prema Beogradu, posle prelaska graničnog prelaza na Horgošu, oko 7 sati ujutro, čeka 11 sati na potvrde, kojima će se u Srbiji prijaviti za karantin od 28 dana u mestu boravka.

Putnici su apelovali na više strana da se nešto učini da već krenu, pokušali su telefonom da se obrate i nekim službama u ministarstvu, ali kažu za Kurir, da se negde stvorio problem u službi, te su čekali u autobusu kao u karantinu da se sve reši.

Tijana Ilijašević (29), putnica u autobusu, boravila je tri dana u Nemačkoj, u privatnoj poseti kao turista i znala je da je čeka karantin u Srbiji, ali nije mogla zamisliti šta će je još snaći.

foto: Čitateljka Kurira T.I.

- Putujem iz Minhena autobusom, bila sam tamo nekoliko dana, a putovala sam autobusom u kojem je 56 putnika, jedno dete od šest, sedam godina, ostalo su i stariji i mlađi ljudi. Prešli smo ujutro u 7 sati granični prelaz na Horgošu, a na našoj strani su nam rekli da sačekamo potvrde, kojima ćemo se prijaviti u Srbiji, u mestu boravka za karantin od 28 dana. To smo znali i očekivali, ali nismo znali da ćemo 11 sati čekati nas pedesetak na te potvrde na granici. Do 18 večeras smo bili na graničnom prelazu, više nismo znali od koga da zatražimo pomoć, kaže Tijana Ilijašević za Kurir.

Ona je poslala i fotografije sa granice, gde je sa grupom putnika iz autobusa čekala 11 sati, da krenu kući.

- Raspitivali smo se u čemu je problem, prošli smo i carinsku i policijsku kontrolu sa naše strane, prvo nam je rečeno da samo jedna inspektorka radi na potvrdama i da su se neki pasoši navodno izmešali, ne znamo o čemu se tačno radilo, ali smo pola dana proveli u autobusu na granici, a tek nas čeka karantin kod kuće, kaže uznemirena putnica Ilijašević, koja se poslednji put javila oko 18 časova, da kaže da su konačno krenuli sa granice prema Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

N. H.

Foto čitateljka Kurira T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja