30 SRBA ZATOČENI U MAROKU! Ivica Dačić: Činimo sve što možemo
Foto: Beta

PROBLEM ZBOG GLOBALNE KRIZE

30 SRBA ZATOČENI U MAROKU! Ivica Dačić: Činimo sve što možemo

Društvo -

Širom sveta srpski turisti su zarobljeni usled globalne krize izazvane korona virusom, a samo ih u Maroku 30!

Srpski turisti su u Maroko otišli u individualnim aranžmanima, ali su se skupili kada su naišli na problem, posle otkazivanja svih letova.

"Trenutno smo u Marakešu. U Maroko smo uglavnom došli turistički pre desetak dana. Nekima je aranžman već istekao, dok nekima ističe sutra", kaže jedan od putnika.

Prva grupa trebalo je da se vrati pre pet dana, ali su otkazani letovi, najpre "Rajan era", a zatim i "Lufthanze".

"Našli smo se u bezizlaznoj situaciji i već pet dana plaćamo hotel. Kontaktirali smo ambasadu, ambasador nam je rekao da se radi na našem slučaju i napravio je vajber grupu preko koje svi komuniciramo", kaže izvor.

Sedmoro Srba je zatočeno u Španiji, to jest u Las Palmasu, a među njima je i jedna trudnica.

Nema naših samo u Maroku i Španiji, već širom sveta.

Predsednik Aleksandar Vučić je nedavno izjavio da se za samo dva dana u Srbiju vratilo 35.376 naših državljana. Mnogi, međutim, ne samo tuiristi, već i studenti, oni koju su na privremenom radu ili lečenju u inostranstvu, ne mogu da se vrate.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da Ministarstvo i naša diplomatsko-konzularna predstavništva čine sve da pomognu našim građanima širom sveta.

"Dali smo instrukcije svim našim ambasadama i predstavništvima da urade sve što mogu. Imaćemo hitan sastanak na kojem ćemo napraviti presek stanja i videti šta još može da se uradi", kaže Dačić.

(Kurir/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track