KRAJ PATNJI: Stigao avion iz Katara sa 120 srpskih državljana (VIDEO, FOTO)
Foto: Tanjug Printscreen

KRAJ PATNJI: Stigao avion iz Katara sa 120 srpskih državljana (VIDEO, FOTO)

Društvo -

DOHA/BEOGRAD - Avion "Er Srbije" iz Katara sa srpskim državljanima stigao je večeras na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Kurir
foto: Tanjug Printscreen

Dolazak oko 120 srpskih državljana organizovala je Vlada Srbije.

foto: Tanjug Printscreen

Pojedini putnici proveli su na aerodromu u Dohi 65 sati.

foto: Tanjug Printscreen

Mnogi su prethodno boravili na Baliju, u Vijetnamu, Tajlandu...

Miloš Stanković kaže da je na aerodromu u Dohi proveo 65 sati, a s obzirom da je krenuo iz Vijetnama, njegov povratak kući trajao je čak 80 sati.

"Neizvesno je bilo sve vreme, nismo znali šta će se desiti, niko nam nije javljao, preumorni smo, nismo spavali, ležali po podovima i stolicama...

Srećni smo što smo kući, to smo i želeli da uradimo svih ovih nekoliko desetina sati koliko smo proveli u putu", rekao je Stanković.

foto: Tanjug Printscreen

Biljana Pucalović, koja je na aerodromu u Dohi provela 18 sati, gde se zatekla na povratu iz Tajlanda, navodi da je let prošao odlično i da je srećna što je ponovo kod kuće.

Na letu iz Dohe bila je i Nada Nikolić, koja je u tom gradu provela dve nedelje kod sina u poseti, kaže da se uplašila kada je čula da se zatvaraju granice i otkazuju letovi zbog sprečavanja širenja korona virusa, kao i da joj je najveći problem predstavljao nedostatak lekova.

foto: Tanjug Printscreen

Avion Er Srbije, podsetimo, poleteo je jutros za Dohu kako bi vratio naše državljane u zemlju, potvrđeno je Tanjugu u nacionalnoj aviokompaniji.

"Čelicni ljudi u čeličnim pticama - polećemo za Dohu. Uvek u prvim redovima kad treba za našu Srbiju", objavila je Er Srbija na svojoj Fejsbuk stranici.

Prošle nedelje avioni Er Srbije su specijalno leteli i zbog srpskih državljana iz Francuske i Holandije koji su vraćeni kući.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track