VLADA SRBIJE POJASNILA: Sve kompanije mogu da uvoze maske, a evo pod kojim uslovima
Foto: EPA/Martin Divisek

BEZ OBZIRA NA DELATNOST

VLADA SRBIJE POJASNILA: Sve kompanije mogu da uvoze maske, a evo pod kojim uslovima

Društvo -

Sve kompanije sa teritorije Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe, odnosno za zaštitu zdravlja svojih zaposlenih, saopštila je danas Vlada Srbije.

S obzirom na veliki broj upita privrednika i Privredne komore Srbije, kao i građana, vlada je pojasnila odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, koja je doneta prošle nedelje.

Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.

To je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Ta odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19.

Kako Vlada Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće.

Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima, a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track