Najnovije vesti

EVAKUACIJA SRBA IZ SVIH DELOVA SVETA Još jedan avion ide u Pariz! Vlada pokušava da organizuje letove za OVE destinacije
Foto: Beta/ Slobodan Miljević

SPASAVANJE "ZAROBLJENIH"

EVAKUACIJA SRBA IZ SVIH DELOVA SVETA Još jedan avion ide u Pariz! Vlada pokušava da organizuje letove za OVE destinacije

Društvo

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Vlada nastaviti da šalje avione tamo gde je to moguće, kako bi prevezli srpske državljane koji su ostali zarobljeni zbog prekida međunarodnog saobraćaja usled pandemije korona virusa.

"Na aerodromima u Dohi, Moskvi i Parizu sakupili su ljude iz celog sveta. U Dohu su stigli iz Vijetnama, Tajlanda, sa Balija, iz Australije. Na letu iz Moskve smo imali jednu grupu koja je stigla sa Kube ali i ljude iz tog celog regiona", rekao je Dačić za Studio B.

On je dodao da su avioni Er Srbije juče poslati u Dohu, Moskvu i Pariz, a da će danas još jedan avion odleteti u Pariz, jer se tu skuplja veliki broj ljudi iz raznih krajeva.

Vlada Srbije će pokušati da organizuje i letove prema još nekim gradovima u centralnoj Evropi ali i za SAD, gde ima mnogo srpskih studenata i poslovnih ljudi, rekao je Dačić.

On je istakao da su prioritet su bolesni, učenici, studenti, poslovni ljudi.

foto: Facebook

Dačić je potvrdio da je još jedan srpski diplomata u Švajcarskoj oboleo od korona virusa.

On je izrazio nadu da je prvi diplomata koji je bio zaražen ozdravio.

"Ne znam da li je izlečen jer kada se javio u Švajcarskoj na kontrolu rekli su mu da nemaju testove", naveo je Dačić.

Dačić je apelovao na građane Srbije da se pridržavaju vladinih mera koje su bazirane na preporukama Svetske zdravstvene organizacije, kako bi se sprečilo širenje korona virusa, jer kako je rekao, ako ne poštujemo mere nećemo imati uspeh a to će na kraju pogoditi sve.

(Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...