DA SE NE ZABORAVI: Đorđević položio venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji
Foto: Dragana Udovičić

STRAVIČNIH 78 DANA

DA SE NE ZABORAVI: Đorđević položio venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji

Društvo -

Povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999, u ime Vlade Srbije, ministar Zoran Đorđević položio je venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u Tašmajdanskom parku.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja položio je venac na spomenik koji je posvećen uspomeni na mališane stradale u periodu od 24. marta do 10. juna 1999. godine i tako odao počast svim poginulima.

"Stravičnih 78 dana odneli su preko 2.500 života, među kojim je i sedamdesetdevetoro dece. Do tada nezapamćena vojna sila sastavljena od vojnih snaga 19 zemalja NATO-a uništila je 19 bolnica, 20 domova zdravlja, 18 vrtića, 69 škola, 176 spomenika, 44 mosta, 470 kilometara puteva, 595 kilometara pruge, 14 aerodroma i više od 25.000 objekata", rekaoo je Đorđević i naglasio da se ovaj zločin nikada ne sme zaboraviti.

Venac na Spomenik deci stradaloj u NATO agresiji u Tašmajdanskom parku položio je i državni sekretar Nenad Nerić.

Pre, 21 godinu, 24. marta 1999. godine, počela je agresija NATO-a na SR Jugoslaviju koja je trajala do potpisivanja Vojno-tehničkog sporazuma 9. juna iste godine u Kumanovu.

Tokom tog perioda, oružanes nage velikog broja država okupljene u okviru NATO-a izvršile su brojne napade na civilne i vojne ciljeve koji su rezultirali velikim ljudskim žrtvama i masovnim materijalnim razaranjima.

Kurir.rs, Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track