PENZIONERI, OVO SU DOBRE VESTI: Penzije uz potpisano ovlašćenje ili dostava uz pomoć vojske i policije
Foto: Beta/MUP Srbije

Bez brige: SVI NAJSTARIJI SUGRAĐANI DOBIJAJU

PENZIONERI, OVO SU DOBRE VESTI: Penzije uz potpisano ovlašćenje ili dostava uz pomoć vojske i policije

Društvo -

Vlada je navela da je primer ovlašćenja izdala NBS, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i ovlašćenog, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima) i potpis

Isplata penzija, koja je počela danas, biće uz posebna ovlašćenja, kao i putem dostave, a pomagaće i vojska i policija, saopštila je juče Vlada Srbije.

Penzioneri koji to još nisu učinili mogu ovlastiti nekoga ko će uz posedovanje svoje i njihove lične karte podići unapred definisan iznos penzije. Vlada je navela da je primer ovlašćenja izdala NBS, ali se može sastaviti i u slobodnoj formi, uz obavezno navođenje ličnih podataka penzionera i ovlašćenog, broj tekućeg računa, naziv banke i iznos koji se isplaćuje (brojem i slovima) i potpis.

- Izdavanje ovlašćenja mora se obaviti beskontaktno, uz održavanje distance od dva metra, a i nakon dostave penzije izvršite dezinfikovanje ruku - saopštila je Vlada.

Oni koji ne ovlaste nikoga treba da pozovu kontakt-telefon svoje banke i da navedu adresu i iznos koji žele da im se dostavi, a „Pošta Srbije“ će im po hitnoj proceduri uručiti penziju.

Banke će takođe i samostalno kontaktirati s njima putem kontakt-centra ili SMS porukom. Troškove dostave snosiće Republika Srbija, a vojska Srbije i MUP biće na raspolaganju „Pošti“ tokom raspodele penzija.

Kurir.rs/ Foto: Beta/MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja