APEL! SRPSKI ŠAPTAČ PSIMA: Dozvolite veterinarima da leče životinje!
Foto: Zorana Jevtic

humano

APEL! SRPSKI ŠAPTAČ PSIMA: Dozvolite veterinarima da leče životinje!

Društvo -

Srpski šaptač psima Dejan Miletić zamolio je Vladu Srbije da veterinarima odobri kretanje za vreme policijskog sata da bi mogli da pomažu kućnim ljubimcima i domaćim životinjama u hitnim slučajevima!

On predlaže da vlasnicima azila za zaštitu životinja i prihvatilišta bude dozvoljeno da izađu da nahrane mačke i pse, koji žive na ulici i poručuje da u vreme vanrednog stanja budemo ljudi i da ne zaboravimo životinje kojima je neophodna naša pomoć!

- Kućni ljubimci koji su operisani uoči uvođenja vanrednog stanja i koji su se zatekli u ambulantama morali su da budu otpušteni na kućno lečenje, dok su veterinari morali da skrate radno vreme da ne bi kršili policijski sat. Trenutno nemamo gde da odvedemo životinje u hitnim slučajevima niti možemo da pozovemo veterinare u pomoć, jer nemaju dozvole za kućne posete niti dozvole rad u vreme ograničenog kretanja. Veterinar mi je rekao da su dobili dopis da mogu da pošalju zahteve za dobijanje ovih dozvola, ali da im još nisu odobrene. Ja trenutno imam tri psa, koja moraju na pregled, dok je, recimo, mom komšiji pre dve večeri bila preko potrebna pomoć veterinara dok mu se telila krava - kaže Dejan Miletić, koji u prihvatilištu za životinje u selu Dren kod Obrenovca ima 80 pasa i 40 mačaka.

On je za vreme poplava u Srbiji hranio mačke i pse lutalice u Obrenovcu, a pre dve godine je potpisao sporazum sa Opštinom Obrenovac da zajednički sklone pse lutalice sa ulice, da ih obuče da budu terapeutski psi, a da decu bez roditelja i pripadnike marginalizovanih grupa, naročito romske populacije, obuče za instruktore pasa i obezbede im posao!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track