Najnovije vesti

NAROD SE RADUJE VOJSCI: Teško je protiv nevidljivog neprijatelja, ali niko nije rekao da ne može ili neće
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

VULIN O DELOVANJU PRIPADNIKA VJ

NAROD SE RADUJE VOJSCI: Teško je protiv nevidljivog neprijatelja, ali niko nije rekao da ne može ili neće

Društvo

Vojska Srbije, koja obezbeđuje sve značajnije zdravstvene centre, migrantske kampove, zatvorene i ugašene granične prelaze, uz to brine i o karantinima kao što je Morović, a za sve to vreme je i u prostoru kopene bezbednosti prema KiM i čuva naše nebo, nijednu svoju sposobnost nije izgubila, čak je nije ni umanjila, izjavio je večeras ministar odbrane Alekandar Vulin.

Kako je naveo, Vojska ni u ovoj situaciji kada se svi borimo protiv virusa korone ne prekoračuje svoja ovlašćenja i preuzima odgovornost tamo gde joj je to rečeno da uradi.

"Vojska je tu da podrži i pomogne, radimo ono što nam je rečeno. I vojna industrija se odmah prilagodila, Jumko sada proizvodi maske, Barič dezinfekciona sredstva, krevete proizvodi takođe vojna industrija", kazao je Vulin za B92.

Kako navodi, vojnicima nije lako, ali vojska se pravi za ovakve situacije.

"Teško je što se boriš protiv neprijatelja kojeg ne možeš da vidiš, ali nijedan vojnik nije rekao da ne može ili da neće", ističe ministar odbrane.

Navodi i da se građani u svim delovima zemlje raduju što vide vojsku, kao i da je to slučaj i sa onima u Raškoj oblasti.

Govoreći o saradnji policije i vojske, Vulin kaže da i inače dobro sarađuju, a kamoli u ovoj situaciji i dodaje da nema rivalstva.

Prema njegovim rečima, vojska će obezbeđivati i Sajam, koji će biti opremljen za prihvat lakših slučajeva zaraženih virusom korona, kao što rade i sa Gerentološkim centrom u Beogradu.

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...